21. září 2023 • 08:52

Návrat Procházky. S Brazilcem Pereirou se utká o titul UFC v New Yorku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší český bojovník MMA Jiří Procházka již zná datum svého návratu do oktagonu. V sobotu 11. listopadu se v New Yorku utká s Brazilcem Alexem Pereirou o pás šampiona organizace UFC v polotěžké váhové kategorii. Termín zápasu oznámil šéf přední světové organizace Dana White.



„Jsem rád, že se opět mohu postavit této brazilské výzvě, byť v jiném kabátu. To však nic nemění na skutečnosti, že se na tuto výzvu skvěle připravím a půjdu za vítězstvím. Už nejde jen o pás, ale především o výkon a cestu k vítězství. Jdeme pro to. Vítězství!“ napsal Procházka na sociálních sítích.

Třicetiletý bojovník naposledy zápasil loni v červnu, kdy v Singapuru porazil jiného Brazilce Glovera Teixeiru a získal pás šampiona. V přípravě na odvetu si ale poranil rameno a po dohodě s vedení UFC titul uvolnil.

Už řadu týdnů se spekulovalo o termínu jeho návratu. Původně se měl Procházka utkat s Američanem Jamahalem Hillem, který Teixeiru porazil a získal pás. Hill se ale stejně jako Procházka zranil. Rodák z Hostěradic na Znojemsku tak nakonec nastoupí proti bývalému šampionovi střední váhy Pereirovi.

Souboj se uskuteční v Madison Square Garden na akci UFC 295, jejímž vrcholem bude titulový zápas Jon Jones - Stipe Miocic. „Nabídku na zápas 11. listopadu jsem přijal na základě dobrého rozmyslu a uvážení s celým týmem. Věřím, že veškerá příprava doteď… Vlastně příprava na přípravu proběhla naprosto excelentně, výborně,“ uvedl Procházka pro CNN Prima NEWS z Islandu, kde nyní trénuje.

Anketa

Získá Jiří Procházka zpátky titul v UFC?

ANO
NE

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud