Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Fotbalisté i díky Šilhavému vydělali postupem na Euro 2024 balík: Naporcuje miliony!

Autor: mib

Jako zkušený židovský obchodník se zachoval loučící se reprezentační šéftrenér Jaroslav Šilhavý (62). Díky tomu, že Česko dostal na závěrečný turnaj a odešel sám, nepřijde zkrátka.

„V první řadě si potřebuji dát pořádný odpočinek,“ prohlásil kouč, než se navzdory úspěchu vzdal funkce a vydal se z Hané do klidu rodinné vily ve Štiříně. Po odfrknutí Šilhavého čekají příjemné povinnosti, na zahradě může přehrabovat spadané listí a doma u krbu zase pořádný balík peněz!

V říjnu po ostudě v Albánii (0:3) kývl s celým svým štábem o sedmi lidech na zkrácení smluv do 30. listopadu (původní kontrakt platil až do příštího jara). Šéf FAČR Petr Fousek (61) přiznal, že trenéra A-týmu rovnou nevykopl i kvůli »zlatému padáku« v celkové výši cirka 6,3 milionu korun.

Odměny

No, a tím, že Šilhavý – i přes předváděnou hru, za kterou by občas měli diváci dostat zaplaceno – s Českem postoupil na Euro do Německa, dostane pár »míčů« na rozloučenou. „Na odměny bylo pamatováno,“ řekl Blesku zdroj blízký reprezentaci. Navíc Šilhavého mužstvo zajistilo účastí v Německu přísun v přepočtu 227 milionů korun do provětraných asociačních pokladen.

Podle starých fotbalových pořádků se z částky odečetly náklady, zbytek se pak rozdělil mezi bafuňáře a reprezentanty (podle informací iSportu by mělo jít až o 80 milionů korun, více ZDE). O porcování se postará hlavní trenér. „I o tom by měl rozhodovat starý realizační tým spolu s vedením asociace,“ dodal zdroj Blesku. Tak snad si nechá Jaroslav nějaké drobné na cestu do Německa, kam hodlá jet jako fanoušek!

Víte, že…

Jaroslav Šilhavý byl při rozdělování 170 milionů za čtvrtfinále minulého Eura férovější než třeba kouč Brückner po bronzovém ME 2004.

Teď už bývalý trenér se šéfem FAČR Fouskem se domluví, komu co kápne.
Teď už bývalý trenér se šéfem FAČR Fouskem se domluví, komu co kápne.