Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Záhadná smrt německého fotbalisty (†25): Zahrál si i proti Česku!

Autor: OB

Třetiligový německý tým před pár dny ohlásil smutnou zprávu. Ze zatím neznámého důvodu zemřel bývalý mládežnický reprezentant Agyemang Diawusie (†25). Dres národního týmu oblékal v kategorii hráčů do devatenácti let, za který nastoupil také proti České republice!

Tragickou zprávu oznámil hráčův současný klub Jahn Regensburg, do kterého Diawusie přestoupil tento rok. „Toto úterý obdržel SSV Jahn strašnou zprávu, že ve věku 25 let zemřel profesionál Agyemang Diawusie. Klub je touto tragickou událostí šokován a hluboce zarmoucen,“ stálo v prohlášení klubu.

„Rodina Regenburgu truchlí s pozůstalými a v myšlenkách je s Agyemangovou rodinou, příbuznými, blízkými přáteli a kamarády. Vzhledem k hrozné situaci a z úcty k jeho rodině žádáme o respektování jejich soukromí,“ dodal mluvčí týmu.

Rodák z Berlína, jehož otec pochází z Ghany, byl velkým příslibem německého fotbalu a v mládežnických reprezentačních výběrech nosil kapitánskou pásku. Většinu kariéry strávil ve své vlasti, kromě krátkého působení v rakouském týmu SV Ried. Profesionální smlouvu s ním v devatenácti letech podepsal prvoligový tým RB Lipsko, za který si kvůli hostování nepřipsal žádný start.

Svůj poslední zápas odehrál Diawusie 4. Listopadu proti Mnichovu 1860. Ještě v prvním poločase musel být vystřídán kvůli problémům s dýcháním. Zatím však není jasné, zda to souviselo také s jeho smrtí.  

Agyemang Diawusie zemřel z neznámých důvodů ve 25 letech
Agyemang Diawusie zemřel z neznámých důvodů ve 25 letech