Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Legenda Juventusu se loučí: Italský obránce Chiellini pověsil kopačky na hřebík

Autor: ČTK

Obránce Giorgio Chiellini ve 39 letech ukončil fotbalovou kariéru! Kapitán italských mistrů Evropy a dlouholetá opora Juventusu Turín o svém rozhodnutí informoval na Instagramu. Chielliniho posledním profesionálním klubem byl Los Angeles FC v americké MLS.

Chiellini na sociální síti zveřejnil video s největšími momenty své kariéry. „Byla to intenzivní, unikátní, nezapomenutelná a nejkrásnější cesta. Ale teď je čas odstartovat nové kapitoly, čelit novým výzvám a napsat další důležité a zajímavé stránky života," uvedl někdejší stoper či krajní bek.

Odchovanec Livorna působil v Juventusu od roku 2004 a získal s ním devět mistrovských titulů za sebou a celkem 19 trofejí. Za »Starou dámu« absolvoval 561 soutěžních zápasů a patří mu třetí místo v klubové historii. Víc utkání mají na kontě pouze útočník Alessandro Del Piero (705) a brankář Gianluigi Buffon (685).

Poslední rok a půl Chiellini strávil v Los Angeles, kterému loni pomohl k premiérovému triumfu v MLS. Rodák z Pisy za národní tým v letech 2004 až 2022 odehrál 117 zápasů a vstřelil osm branek. Předloni italskou reprezentaci jako kapitán dovedl ke zlatu na evropském šampionátu.

Kapitán italských mistrů Evropy a dlouholetá opora Juventusu Turín se loučí… Chiellini ukončil kariéru v 39 letech!
Kapitán italských mistrů Evropy a dlouholetá opora Juventusu Turín se loučí… Chiellini ukončil kariéru v 39 letech!