Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Závodník Kubica se vysmál »eko formulím«: Jako sex s gumovou pannou!

Autor: OB

Bývalý jezdec Formule 1 Robert Kubica (39) patřil ve své době k nejobávanějším závodníkům a nebýt ošklivého zranění, jeho sláva mohla stoupat ještě výš. Nyní se však polský matador motoristického sportu věnuje vytrvalostním automobilovým závodům a v podcastu “Gurulandia“ se nepěkně opřel do elektrických formulí.

Legendární závodník v rozhovoru prozradil, že měl po ukončení své kariéry ve Formuli 1 na stole několik zajímavých nabídek z různých automobilových organizací.  Jednou z nich byla také Formule E, založená v roce 2014, ve které se používají monoposty poháněné elektřinou. "Nejsem proti tomu, aby na závodní dráze závodila elektrická auta, ale měl jsem několik nabídek a odmítl jsem spoustu peněz,“ řekl vítěz Velké ceny Kanady z roku 2008.

U tohoto prohlášení to však neskončilo a téměř čtyřicetiletý Kubica si přeci jen neodpustil trochu peprnější přirovnání na adresu elektrických formulí. "Pro mě musí závodní auto dělat hluk. Mám přísloví, které je asi lepší neříkat moc nahlas, ale jezdit tam by bylo trochu jako sex s gumovou panenkou," vysvětlil s úsměvem na tváři.

Rodák z Krakova působil v královské disciplíně mezi lety 2006 až 2010. V roce 2011 se měl Kubica stát hlavním pilotem stáje Lotus, ale kvůli zranění do sezóny nenastoupil. Na rallye v Itálii totiž havaroval a se svým vozem se doslova napíchl na svodidla, při čemž si ošklivě poranil ruku a chvíli dokonce hrozila její amputace.

Po dlouhé rekonvalescenci a ukončení kariéry ve Formuli 1 se polský jezdec rozhodl věnovat vytrvalostním automobilovým závodům a zúčastnil se také proslulého 24 hodin Le Mans.

Robert Kubica přirovnal jízdu v elektrické formuli k sexu s gumovou panenkou
Robert Kubica přirovnal jízdu v elektrické formuli k sexu s gumovou panenkou