Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Diváky vytočil přenos z MS dvacítek: Šílená kvalita a omluvy Záruby!

Autor: pl

K vánočním svátkům neodmyslitelně patří například stromeček, cukroví nebo dárky. Pro hokejové fandy je tohle období spojeno ale také s juniorským hokejovým šampionátem, který se pravidelně hraje na přelomu kalendářního roku. Do něj bohužel vstoupili čeští mladíci tragicky, když padli vysoko 2:6 se Slovenskem. Stejně špatný byl i televizní přenos. Nyní na technické potíže zareagoval vyhlášený komentátor Robert Záruba (56).

Překrývání se českého komentáře s tím zahraničním, chybějící grafika časomíry či trhající se obraz. To je výčet technických problémů, které doprovázely úterní přenos hokejového utkání Česka proti Slovensku v rámci MSJ, které se koná ve Švédsku. Televizní diváci si na potíže stěžovali ve velkém. Na kritiku poté reagoval šéfkomentátor ČT Robert Záruba.

„Po urgencích ze zemí, kde se MSJ vysílá, především z Česka a Slovenska, pracuje TSN na tom, aby byl zítra signál z Frölundy bez závad. Řeší to technici zemí, které dnes postihly technické výpadky signálu. ČT čeká garanci od TSN, že bude signál v pořádku, případně záložní trasu,“ vyjádřil se Záruba na sociální síti X.

Spousta diváků nadávala na internetu ČT za špatný signál, za který ale nemohla. Záruba se následně snažil vysvětlit, že během přímého přenosu je téměř nemožné něco se signálem udělat. „Můžeme sjednat nápravu na zítra – a mám zprávu, že příslušné profese na tom pracují. Ale v živém vysílání těžko můžeme ovlivnit výrobce signálu. Problém údajně vznikal vkládáním grafiky do signálu. S tím těžko příjemce signálu něco udělá," vysvětlil jeden z nejznámějších sportovních komentátorů v Česku.

Na Zárubova slova o špatném signálu reagoval i někdejší hokejista a dlouholetý skaut Dallasu Jiří Hrdina (65). „Na kanadské TSN to bylo bez trhání. Zkoušel jsem Slováky, malinko lepší, ale stejně to škubalo," nabídl Hrdina porovnání. Bude už dnešní střetnutí proti Norsku vypadat lépe?

Šéfkomentátor České televize Robert Záruba se vyjádřil ohledně problémů s přenosem hokejového utkání juniorů mezi Českem a Slovenskem
Šéfkomentátor České televize Robert Záruba se vyjádřil ohledně problémů s přenosem hokejového utkání juniorů mezi Českem a Slovenskem