Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tajemství fotbalového génia Lionela Messiho: V aukci koupil fáro za pořádný balík!

Autor: ksk

Argentinský fotbalový génius Lionel Messi (36), který od léta nastupuje ve službách Interu Miami, má odjakživa kromě balonu a zeleného pažitu v lásce i zajímavá auta.

Aktuálně vyšlo najevo, že kromě jiných fešáckých aut vlastní také velice vzácný sporťák Ferrari 335 S Spider Scaglietti. On má být podle německého deníku Bild tajným kupcem, jenž v aukci v roce 2016 v Paříži položil prostřednictvím najatého brokera na stůl vítěznou nabídku 32 075 200 eur, v tehdejším kurzu přes 868 milionů korun!

„Vítězem aukce je zahraniční kupec,“ uvedla tehdy aukční síň Artcurial Motocars. Že by to mohl být právě Messi, se ale spekulovalo záhy, dokonce prý o raritní vůz svedl desetiminutovou přetahovanou s věčným fotbalovým rivalem Cristianem Ronaldem (38).

Oba si vzhledem ke svým příjmům mohou takovou investici dovolit, vždyť jen za dvě sezony v Paris St. Germain (2021–2023) vydělal Messi na tři taková auta (96 mil. eur)! A v Miami nyní má brát ještě víc – když se započte podíl z ligové smlouvy s Apple TV! Prostě žádný problém pořídit si jedno z nejdražších aut světa...

Jsou jen 4 kusy...

Jak může mít 880 kilo oceli a hliníku takovou cenu? Celý fór je v tom, že Italové v letech 1957–58 vyrobili pouhé 4 kusy, všechny jako závodní. S tímto konkrétně závodili třeba Stirling Moss, Mike Hawthorn či Wolfgang von Trips a má za sebou nejslavnější závody v LeMans, Sebringu anebo italské Mille Miglia.

Tajemství fotbalového génia Lionela Messiho.
Tajemství fotbalového génia Lionela Messiho.