Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šílené požadavky Neymara: Od šejků žádá několik aut, soukromý tryskáč i vilu s personálem

Autor: TT

Brazilská hvězda stvrdila přestup do Al-Hilalu podepsáním dvouleté smlouvy, díky níž si vydělá v přepočtu 70,34 milionů korun týdně. To ale není zdaleka vše! Ukázalo se, že Neymar nemá úplně malé nároky. Co od majitelů saúdskoarabského klubu očekává?

Neymar Jr. je po boku Karima Benzemy největší hvězdou, která se letos v létě stěhovala do exotické Saúdské Arábie. Společně s ním a s Cristianem Ronaldem jde o hlavní tahák tamní Saudi Pro League, která podle některých ohrožuje výsostné postavení Top 5 lig v Evropě kvůli téměř neomezeným finančním zdrojům.

Saúdskoarabský fotbalový gigant Al-Hilal vyčlenil na třaskavý transfer přibližně 78 milionů liber (bezmála 2,2 miliardy Kč), které bez jakéhokoliv váhání poslal na účet francouzskému velkoklubu Paris Saint-Germain. Informace o přesné přestupní částce se však liší, některé spekulace hovoří dokonce o platbě až 90 milionů liber.

Ohromující kontrakt pak Neymarovi zajistí roční plat přes 3,88 miliardy korun českých, což z něho číní třetího nejlépe placeného fotbalistu planety. Prostřednictvím bonusů si dále vydělá 80 tisíc liber za jediné vítězství (cca 2,25 miliónů Kč), za propagaci klubu na Instagramu a na dalších sociálních sítích si pak přijde na dalších 500 tisíc liber navíc (přibližně 14 miliónů korun).

Bývalá hvězda Barcelony však majitelům klubu z města Rijád dala další exkluzivní podmínky dohody, které musí Al-Hilal dodržet, pokud chce počítat se službami technicky nadstandardně vybaveného levého křídla. Neymar totiž požádal rovnou o osm luxusních vozů pro sebe a svůj doprovod! Do saúdskoarabského vozového parku fotbalisty tedy patří Bentley Continental GP, Aston Martin DBX a Lamborghini Huracan, čtyři Mercedesy G Wagon a prostorná dodávka od stejné (německé) značky. Nešlo tedy zrovna o levnou záležitost!

Neymar da Silva Santos Júnior rovněž požaduje vlastního řidiče, který bude fotbalistu i s celou jeho rodinu rozvážet nonstop bez ohledu na aktuální datum a čas. Aby vše v jeho novém domě šlapalo jako švýcarské hodinky, bude mít plně k dispozici celkem pět různých zaměstnanců na plný úvazek, včetně dvou osobních kuchařů a dvou uklízeček. 

Hvězdný sportovec se pochopitelně neobejde bez každodenní termoterapie pro správnou regeneraci, k čemuž mu poslouží hned tři špičkové sauny. V jeho novém saúdskoarabském království může Neymar v klidu odpočívat při saunování, jak je zrovna libo. Nemusí tak spoléhat jen na klubové vybavení v tréninkovém centru Al-Hilalu

Další položkou na dlouhém seznamu přání hvězdného Brazilce je pak lednička plná pití, ať už jde o zdravou šťávu z plodů acai či o energetické nápoje s vydatným obsahem guarany od jeho oblíbených značek z jeho domoviny. Díky tomu bude mít v novém působišti dostatek tekutin, což rozhodně přijde vhod pro osvěžení v extrémně vysokých teplotách, které v zemi panují, a časté fyzické aktivitě Neymara na trénincích a v ostrých zápasech.

Odchovanec Santosu bude mít rovněž přístup k soukromému letadlu. Toto privilegium pozvedne jeho zážitek z cestování na nebývalou úroveň komfortu a pohodlí. Život se tak jeví jako podstatně jednodušší, pokud jste fotbalová superstar Neymarova formátu.

Majitelé Al-Hilalu se totiž musí o něj pečlivě starat i ve dnech volna. Veškeré náklady za jeho pobyty v přepychových hotelech či při stravování v luxusních restauracích musí tedy uhradit samotní šejci ze své kapsy. Brazilec se jim tak pořádně prodraží! Vyplatí se jim tak vůbec tento krok?

Neymar po šejcích žádá kromě astronomického platu také několik aut, soukromý tryskáč i luxusní vilu s personálem.
Neymar po šejcích žádá kromě astronomického platu také několik aut, soukromý tryskáč i luxusní vilu s personálem.