Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Děsivá nehoda motorkáře na Dakaru: Znepokojivé zprávy z nemocnice!

Autor: pl

Největší neštěstí letošní ročníku Rallye Dakar. Takové označení aktuálně platí pro motorkáře Carlese Falcóna, který v neděli 7. ledna utrpěl vážná zranění, když během závodu spadl ze své motorky pouhých několik kilometrů před cílem. Nyní přišla z nemocnice velice znepokojující zpráva.

Už jen několik málo minut chybělo k tomu, aby Carles Falcón v pořádku dojel na své motorce etapu na prestižním závodě Rallye Dakar a mohl si odpočinout po náročném dni. Jenže osud tomu chtěl jinak. Zkušený jezdec totiž patnáct kilometrů před cílem ze svého stroje upadl a vážně si poranil hlavu. Nebýt ohleduplného soupeře, který u něj zastavil a zavolal pomoc, mohl by být už mrtvý.

Ještě ale nemá zcela vyhráno. Podle informací, které zveřejnili zástupci z Falcónova týmu, byl závodník uveden do umělého spánku! Navíc má mít na mozku otok. „Vyhlídky na uzdravení jsou v této fázi nejisté a očekává se, že jezdec zůstane v nemocnici v Rijádu nejméně týden,“ píše se v oficiálním prohlášení týmu Twintrail Racing, za který Falcón jezdí.

„Byl přijat do nemocnice Al Duwadimi, kde se podrobil dalším vyšetřením. Bylo potvrzeno, že má zlomeninu C2, kterou je třeba urychleně operovat,“ doplnili zástupci. Dostane se Falcón z této obrovské šlamastiky? Doufejme. Jisté je nyní pouze to, že dlouholetý milovník motosportu má před sebou nejdůležitější výzvu v životě.

Carles Falcón, zkušený motorkář, utrpěl na Dakaru velmi ošklivou nehodu
Carles Falcón, zkušený motorkář, utrpěl na Dakaru velmi ošklivou nehodu