Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Fotbalový matador Alves popřel svojí vinu ohledně znásilnění: Nejsem tím typem muže!

Autor: OB

V pondělí začal v Barceloně soud s brazilským fotbalistou Danim Alvesem (40), který je obviněný ze znásilnění neznámé ženy. Celý proces trval tři dny a po středeční výpovědi, při které pravý obránce svou vinu popřel, se nyní čeká na vynesení rozsudku. To však může trvat i několik týdnů.

V případě uznání viny požaduje státní zástupce pro Alvese devítiletý trest a odškodné ve výši 3,7 milionu korun. Právníci žalující strany si přejí trest dokonce dvanáctiletý. Ačkoliv bývalý hráč katalánského velkoklubu mluvil při středeční výpovědi klidně, nakonec končil v slzách. „V žádném případě. Nejsem tím typem muže. Nejsem násilník,“ zněla fotbalistova odpověď na otázku, jestli ženu k sexu nutil.

Ta totiž u soudu řekla, že s Alvesem v klubu nejprve tancovala a následně s ním dobrovolně odešla na záchod ve VIP části. Poté, co chtěla odejít, ji však fotbalista začal fackovat a urážet. Následně jí prý chytl a znásilnil. „Pokud chtěla odejít, tak mohla. Nenutil jsem ji tam být,“ tvrdil obžalovaný a také dementoval zprávy o tom, že by mladou ženu, která svědčila zpoza zástěny a se zkresleným zvukem, uhodil.

Proti trojnásobnému vítězi Ligy mistrů však hraje fakt, že svou výpověď už několikrát změnil.  Nejprve tvrdil, že se s ženou v klubu, do něhož šel tancovat, vůbec nesetkal. Poté popřel, že by s ní měl sexuální kontakt, který později přiznal, ale tvrdil, že k němu došlo se vzájemným souhlasem. Původní popření sexu vysvětlil Alves snahou zachránit své manželství.

Jeho bývalá manželka Joana Sanzová soudu řekla, že v noci, kdy proběhlo údajné napadení, byl brazilský fotbalista cítit alkoholem, narážel do nábytku a následně se skácel do postele. Kvůli jeho stavu se s ním však nechtěla bavit.

Alves byl kvůli podezření ze znásilnění zatčen loni 20. ledna. Jeho žádost o propuštění na kauci byla kvůli riziku útěku několikrát zamítnuta. Brazílie nevydává své občany, pokud jsou odsouzeni v jiné zemi.

Dani Alves má za sebou opravdu úspěšnou kariéru
Dani Alves má za sebou opravdu úspěšnou kariéru