Jaroslav Kalina
13. února 2024 • 11:18

Fanoušci proti Jágrovi: Chyby vedení už nejde omlouvat. Odpovědi, ne vtípky

Autor: Jaroslav Kalina, inf
Vstoupit do diskuse
20
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tichým protestem ani ignorováním zápasu nekončí. Byť se při posledním utkání v Kladně (0:4 s Vítkovicemi) mohlo zdát, že se skalní fanoušci Rytířů karnevalovými radovánkami v kotli úplně přestali zajímat o hokej a své favority, nenechte se zmýlit. Nejvěrnějším příznivcům není lhostejné, že jejich milovaný tým se topí v prohrách a znovu strmě hučí do baráže. Bojkotem fandění chtějí donutit majitele Jaromíra Jágra, aby bez vykrucování odpověděl na nejpalčivější otázky. „Je třeba okamžitě změnit směřování klubu a to, jak je veden,“ píše se v reakci. A že si na svých webovkách připravili dlouhý seznam.



Za posledních šest let jsou na podobnou situaci víc než zvyklí. Od roku 2018 kladenští fanoušci znají pouze tři výsledky – návrat do extraligy, sestup, další postup a pak už jen baráže.

Do třetího boje o záchranu mezi elitou v řadě se Rytíři nyní bez sebemenší známky zvratu čím dál více ženou. A i když mají ve zbývajících osmi zápasech základní části ještě pořád naději vyhnout se nepříjemnému prodloužení sezony, už jen málokdo věří, že se tak stane. Největší příznivce nevyjímaje.

Za současné rekordní série 16 proher za sebou a těžce pochmurné nálady berou fanoušci baráž už jako hotovou věc. Počítají s dlouhým čekáním na utahaného vyzyvatele z první ligy i na v současnosti větší šanci na záchranu. Jenže co dál? Změní se v Kladně vůbec něco setrváním mezi elitou? Kam vlastně klub směřuje? Fanouškovské základně Rytířů při podobných a mnoha dalších otázkách, které se týkají například žalostného stavu mládeže, dochází trpělivost.

Článek pokračuje pod infografikou

Uspokojivých odpovědí se od nejpovolanějších zatím nedočkali, a je jedno kolik setkání s fanoušky již Středočeši uskutečnili. Příznivci se rozhodli k bojkotu v podobě přerušení fandění a vytvoření seznamu klíčových otázek, na které chtějí upřímně odpovědět od jediného člověka – Jaromíra Jágra .

Od kladenské legendy, která se momentálně chystá na cestu do Pittsburghu, kde jí o víkendu slavnostně vyvěsí dres, chtějí, aby jako majitel bez vtípků a vyhýbání vysvětlil dosavadní počínání vedení a kam chce s klubem v dlouhodobě neutěšeném stavu dál směřovat. „Tentokrát chceme slyšet odpovědi na naše otázky. Ne vtípky, nebo odbíhání od meritu věci,“ upozorňují hlavní fankluby.

V nejlepším případě chtějí fanoušci Jágra přimět k nutnému restartu Kladna. „To vše na základě cyklicky se opakujících chyb, kterých se dopouští vedení klubu. Chybnost a neprofesionalita dosavadního vedení klubu je zcela zřejmá a nelze ji do nekonečna omlouvat,“ stojí v reakci aktivních kladenských fanoušků.

Dokud stále hrající boss, který ve čtvrtek oslaví 52. narozeniny, neodpoví na otázky od fanouškových skupin, nijak se nezmění jejich postoj a na kladenských tribunách se nebude fandit.

Anketa

Udrží se hokejisté Kladna v extralize?

ANO
NE

Otázky fanouškovských skupin Rytířů na Jaromíra Jágra

1. Současná situace

  • a) Jaká je krátkodobá a střednědobá koncepce klubu do dalšího období? Jaká konkrétní jména hodlá klub angažovat? Jaké konkrétní kroky a podle jakých postupů budou učiněny?

  • b) Kdo v klubu působí na pozici sportovního manažera a je za tuto pozici zodpovědný? Podle jakých kritérií sportovní manažer postupuje při plnění své agendy? Podle jakých kritérií vyhodnocuje klub jeho působení?

  • c) Kdo je v klubu zodpovědný za skauting, kdo všechno se na něm podílí? Podle jakých kritérií skauting probíhá? Podle jakých kritérií je klubem úspěšnost skautingu vyhodnocována?

  • d) Kdo je v klubu zodpovědný za chod A-týmu?

  • e) Kdo je v klubu zodpovědný za chod juniorského týmu? Podle jakých kritérií postupuje při práci, zejména ve vztahu k hráčům s potenciálem postupu do A-týmu? Podle jakých kritérií klub hodnotí a vyhodnocuje jeho práci?

  • f) Kdo je zodpovědný za chod dorosteneckého týmu? Podle jakých kritérií postupuje při své práci, zejména ve vztahu k nadějným hráčům? Podle jakých kritérií klub jeho práci hodnotí a vyhodnocuje?

  • g) Kdo má na starost nižší ročníky mládeže? Jak s nimi pracuje? Podle jakých kritérií klub jeho práci hodnotí a vyhodnocuje?

  • h) Kdo je zodpovědný za finanční stránku klubu? (výplaty zaměstnanců, nákup vybavení, provoz atd.) Kdo zodpovídá za transparentnost klubového účetnictví?

  • i) Kdo je zodpovědný za marketing klubu a jednání s klíčovými partnery? Podle jakých kritérií v těchto oblastech klub postupuje? Podle jakých kritérií klub jeho/jejich práci hodnotí a vyhodnocuje?

  • j) Jak se klub celkově staví k současné situaci a kdo za ní nese zodpovědnost?

2. Minulé sezony – období 2013/14 – 2022/23

Ty samé otázky klademe i směrem k minulým sezonám, které se z drtivé většiny odehrávaly ve stínu spekulací a téměř nulové informovanosti vyjma ohraných narativů ze strany klubu. Konkrétně, abychom předešli nedorozumění, se ptáme následovně, stejně jako v předcházející části:

  • a)Viz 1a) Jaká byla koncepce klubu? Jak se změnila v průběhu? Jak se dařilo ji plnit z pohledu klubu v minulých sezonách?

  • b)Viz 1b) Kdo působil na této pozici v předchozích sezonách, jak klub hodnotí jejich působení a podle jakých kritérií?

  • c)Viz 1c) Kdo působil na této pozici v předchozích sezonách, jak klub hodnotí jejich působení a podle jakých kritérií?

  • d) Viz 1d) Kdo působil na této pozici v předchozích sezonách, jak klub hodnotí jejich působení a podle jakých kritérií?

  • e) Viz 1e) Kdo působil na této pozici v předchozích sezonách, jak klub hodnotí jejich působení a podle jakých kritérií?

  • f) Viz 1f) Kdo působil na této pozici v předchozích sezonách, jak klub hodnotí jejich působení a podle jakých kritérií?

  • g) Viz 1g) Kdo působil na této pozici v předchozích sezonách, jak klub hodnotí jejich působení a podle jakých kritérií?

  • h) Viz 1h) Kdo působil na této pozici v předchozích sezonách, jak klub hodnotí jejich působení a podle jakých kritérií?

  • i) Viz 1i) Kdo působil na této pozici v předchozích sezonách, jak klub hodnotí jejich působení a podle jakých kritérií?

3. Další klíčové otázky

  • a) Je pravda, že v nedávné době došlo k nabídce odkupu klubu ze strany dvou bývalých kladenských hráčů, která byla odmítnuta? Nebyl jeden z argumentů Jaromíra Jágra ten, že klub vede z toho důvodu, že nikdo jiný o něj nemá zájem?

  • b) Jakou cenu má momentálně kladenský hokejový klub? Na základě čeho je jeho cena určena a jakou hodnotu mají jednotlivé “části klubu”?

  • c) Jakou cenu a hodnotu klubu očekává majitel/majitelé klubu za rok?

  • d) Je klub spokojen se svou komunikací směrem ven k širší fanouškovské veřejnosti? Považuje svou komunikaci za upřímnou a transparentní?

  • e) V návaznosti na předchozí otázku, jak se klub staví zpětně k následujícím výrokům a gestům vůči fanouškům a veřejnosti: kritika fanoušků a návštěvnosti z úst Jaromíra Jágra v kontrastu s dlouhodobými tristními výsledky klubu, angažmá Júlia Hudáčka a komunikace klubu směrem ven + následné instagramové příspěvky na osobním profilu Jaromíra Jágra? Vypnutí komentářů na sociálních sítích bez vysvětlení?

  • f) Ze strany Jaromíra Jágra zazněla ta informace, že příští rok zde mládež a klub nemusí být. Má už mládež zajištěn dostatek peněz na svůj chod i v případě sestupu do první ligy? Řešili se případně sponzoři jednotlivých mládežnických kategorií?

  • g) Podle jakých kritérií je každoročně poskládán tým na příští sezonu? Běžnému fanouškovi se každoroční postup kladenského klubu může zdát neprofesionální a chybný. Tým každoročně opustí vysoké procento hráčů bez smlouvy, včetně opor (viz Adam Kubík loni). Letní přípravu pak tým většinou absolvuje v nekompletní sestavě, která se ustálí většinou až z kraje sezony.

FanklubPoldiKladno
Haldaři
Kladno Boys
podFUCKáři

Rytíři Kladno Vše o klubu ZDE

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 33 8 6 5 203:115 121
2. Sparta 52 32 6 3 11 172:119 111
3. Třinec 52 25 9 6 12 172:132 99
4. Brno 52 21 9 5 17 160:139 86
5. Litvínov 52 23 5 4 20 163:165 83
6. Č. Budějovice 52 23 2 10 17 147:149 83
7. Liberec 52 24 3 4 21 174:165 82
8. Mountfield 52 16 8 11 17 135:137 75
9. Vítkovice 52 18 5 8 21 132:138 72
10. Olomouc 52 16 7 6 23 123:155 68
11. K. Vary 52 14 8 3 27 128:146 61
12. Plzeň 52 14 6 4 28 130:155 58
13. M. Boleslav 52 12 6 6 28 106:154 54
14. Kladno 52 7 4 10 31 120:196 39
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
20
Finále
Články odjinud


Články odjinud