Květoslav Šimek
13. února 2024 • 18:49

Talent Pekař (16) roste ve Švýcarsku: Italština do hlavy jde, zámoří mě bere

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

V národním týmu do 17 let je na špici všech ofenzivních statistik. Šestnáctiletý útočník Matěj Pekař vede v kanadském bodování, gólech i asistencích. A přestože zatím narostl pouze na 174 centimetrů, vůbec nemá problém přitvrdit. Na Turnaji pěti v Ostravě a Kravařích šel nekompromisně do soubojů i proti nabušeným Američanům nebo Švédům. „Dost provokovali, ale mně tvrdá hra nevadí,“ říká olomoucký odchovanec, který se třetím rokem hokejově posunuje ve Švýcarsku.



Nepřehlédnete ho. Když se Matěj Pekař probije do šance, z drtivé většiny končí gólem. Má velmi slušnou střelu i potřebnou techniku. Na posledním turnaji se například po nerozhodném prodloužení proti Švédsku třikrát postavil k samostatnému nájezdu. A třikrát skóroval. Pokaždé jinak. Rychlá klička do bekhendu, svižná střela přes beton kolem vyrážečky, technické vymíchání a zasunutí mezi betony.

Pekař v aktuální sezoně nasbíral za národní tým do 17 let už 38 bodů (19+19) z 23 zápasů. „S body jsem pochopitelně spokojený, jsem za ně rád, ale hlavní je, aby tým vyhrával,“ říkal po dramatické bitvě s Američany, ve které si mladí Češi mohli připsat druhé turnajové vítězství za sebou. Ještě ve 49. minutě vedli 4:1, jenže padli 4:5 v prodloužení.

„S Amerikou se nám to stalo už podruhé,“ štvalo Pekaře. „Na World Hockey Challenge v Kanadě jsme skóre otáčeli my, ale rozhodující gól jsme dostali 0,7 sekundy před koncem. Teď jsme po jejich druhém gólu přestali hrát, začali se trochu bát, zbortilo se nám to. I tak věřím, že se jim blížíme. Zlepšujeme se, chyběly drobné detaily. Ty doladíme, další turnaje vyhrajeme.“

Namachrovanost? Spíš zdravé sebevědomí. Přestože Pekař v září oslavil teprve šestnácté narozeniny, má to v hlavě srovnané. Ví, co chce a nebojí se

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud