Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Jágrovo utajované dědictví po vyvěšení dresu s číslem 68: Tady má poklady!

Autor: mib

Davy v americkém ocelovém městě zase šílely. »Jágrmánie« po poctě hokejistovi s číslem 68 povolila. Ale Jaromírův trikot pod stropem arény zůstane navždy. A co další cennosti?

Jaromír Jágr (52) označil během slavnostního víkendu Pittsburgh za svůj druhý domov. Cihlové stavení na konci ulice v klidné čtvrti Upper St. Clair, které stoupající hvězda z Kladna koupila v roce 1994 za 300 tisíc dolarů (při dnešním kurzu cca 7 milionů Kč), by jednou mohlo být síní slávy českého hokeje.

V Jágrově domě se scházeli borci odkojení Vltavou. Pan majitel tu nechal bydlet Strakovy, kterým se tu narodila dcera Agáta, a od podzimu 2007 také Petra Sýkoru (47).

„Jednou jsem si všiml, že nad krbem leželo pět miniaturních trofejí Art Rosse (pro nejproduktivnějšího hráče NHL), tak jsem volal Jagsovi, jestli mu je mám poslat,“ vzpomíná bývalý český útočník pro The Athletic. „Smál se a řekl: Vyhrál jsem je v Pittsburghu a tam žijí. Ale můžeš lidem říct, že jsi je vyhrál ty,“ culil se Sýkora, jenž si sáhl na Stanley Cup v dresu Tučňáků v sezoně 2008/09.

Platinová hůl

Existenci cenné sbírky, na niž se prý momentálně práší v garáži, potvrdil rovněž Rick Nemec, jehož rodina pomáhala Jágrovi v začátcích kariéry: „Je tam i platinová hůl za jeho 400. gól, spousta věcí. Před pár lety jsem tam se všemi těmi poháry vyfotil syna a poslal to Jaromírovi. Válel se smíchy.“

Jágr loni při dovolené nalákal místo soukromé sbírky motýlů lásku Dominiku (29) právě na barák, kde ukrývá hotové poklady. Vzal si teď něco domů? Nebo trofeje legendární »68« zůstanou v Pittsburghu navěky?

Jágr byl v Pittsburghu kvůli vyvěšení svého dresu
Jágr byl v Pittsburghu kvůli vyvěšení svého dresu