Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kaderka přes manželku připravil Slavii o chatu za 4 miliony: Prodala ji sama sobě!

Autor: vba

Vládl českému tenisu, ale své dlouhé prsty měl i v košíkové. Obviněný boss Ivo Kaderka (60) se postaral o prodej horské chaty basketbalové Slavie do rukou jeho manželky, která je přitom předsedkyní klubu!

Kaderka má ke slávistickým basketbalistkám doslova rodinný vztah. Jeho dcera Eva (nynější choť judistického šampiona Lukáše Krpálka) za ně hrála a pak je i trénovala. Druhá manželka Darina (39) zase v červenobílém dresu válela pět let a po skončení kariéry, během níž to dotáhla až do reprezentace, se tam stala předsedkyní. Právě z nejvyšší pozice ve statutárním orgánu klubu ale paní Kaderková umožnila manželovi uskutečnit hodně zvláštní obchod.

Týkal se v roce 2021 dvoupatrové chalupy na Mísečkách, kterou Darina prodala vlastně sama sobě! Tehdy totiž zplnomocnila Kaderku k tomu, aby Slavii zbavil téhle nemovitosti a pozemků v krkonošských Vítkovicích o celkové výměře 2186 m2. Cena? Rovné čtyři miliony korun!

Za slovíčko

Tahle transakce ale jen potvrzuje, jak bohorovně se šéf tenisového svazu Kaderka choval, než ho před týdnem zavřeli do cely kvůli obvinění z dotačních podvodů. Své choti navíc nepomohl pouze k tomuhle malebnému domečku pod sjezdovkou.

Když už se okolo něj stahovala smyčka od detektivů z Národní centrály proti organizovanému zločinu, přepsal na Darinu deset položek v hodnotě vyšších desítek milionů. A to doslova jen za hezké slovíčko! „Strana obdarovaná tento dar s díky přijímá,“ stojí ve smlouvě.

Ale kde vzala peníze?

Velkou otázkou také je, kde Darina Kaderková na horskou chalupu vzala peníze. A ptají se na to i detektivové z protimafiánského útvaru!

Ti totiž zjistili, že Kaderková měla mezi lety 2017 až 2020 maximální roční příjem ve výši 890 tisíc korun hrubého. Přesto si (bez jakéhokoliv úvěru) pořídila hned tři nemovitosti za více než sedm milionů, platila navíc v hotovosti! Výhradně »v keši« obchodoval i sám Kaderka, který dle policistů vyplácel dělníkům na stavbě denně 7 tisíc na ruku, další desítky tisíc pak vytahoval z kapsy na úhradu nafty...

40 mega dotací

Nejen prachy mecenáše Kaderky držely basketbalovou Slavii nad vodou. Tekly jí také štědré státní dotace! Na novou halu v pražském Hloubětíně, kterou pomáhaly stavět i samy hráčky, získal klub podporu jak od ministerstva školství, tak i později od Národní sportovní agentury – v celkové výši 40,2 milionu Kč!

Kaderková je předsedkyní basketbalové Slavie od roku 2017. Od stejného roku se o účetnictví klubu starala Hana Baierová, nyní spoluobviněná v Kaderkově kauze.

Ani image padoucha z Hvězdných válek Ivo Kaderkovi proti soudci a státnímu zástupci nepomohla, šel do vazby
Ani image padoucha z Hvězdných válek Ivo Kaderkovi proti soudci a státnímu zástupci nepomohla, šel do vazby