Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Šampionce Vogelové šlo o život: Akutní operace!

Autor: OB

Dvojnásobná olympijská vítězka v dráhové cyklistice Kristina Vogelová (33) jen o vlásek unikla smrti. V sobotu totiž musela v berlínské nemocnici podstoupit operaci kvůli plicní embolii. Na sociálních sítích však nyní uvedla, že se její stav zlepšil a je na dobré cestě za uzdravením.

„V pátek se mi udělalo špatně, měla jsem zrychlený tep, dušnost a měla jsem pocit, že se dusím. Můj přítel mě chtěl okamžitě odvézt do nemocnice, ale to jsem nechtěla,“ uvedla na Instagramu Vogelová.

„Druhý den to však bylo ještě horší, bolelo mě na hrudi a tep jsem měla 120. Návštěva nemocnice tak byla nevyhnutelná,“ dodala závodnice, která se po příjezdu na kliniku dozvěděla, že má plicní embolii.

„Měla jsem v plicích tolik trombů, že už se mi zvýšil tlak na srdce a začalo to být životu nebezpečné. Kdybych čekala ještě jeden den, asi bych už byla mrtvá,“ popsala bývalá policistka svůj hrozivý zážitek. Po operaci se naštěstí její zdravotní stav výrazně zlepšil a tak mohla opustit jednotku intenzivní péče. 

Není to však poprvé, co byla jedenáctinásobná mistryně světa v ohrožení života. V roce 2018 se při tréninkové jízdě v Chotěbuzi srazila v šedesátikilometrové rychlosti s juniorskou závodnicí a musela podstoupit několik operací páteře. Od té doby je Vogelová upoutána na invalidní vozík.

Vogelová po úspěšné operaci kvůli plicní embolii
Vogelová po úspěšné operaci kvůli plicní embolii