1. března 2022 • 13:17

Zásadní rozhodnutí! Blast nepustí do svých turnajů týmy se sídlem v Rusku

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První organizátor turnajů v esportu reaguje na ruskou agresi na Ukrajině. Blast se rozhodl, že do svých turnajů nebude zvát týmy, které mají sídlo v Rusku. Rovněž zrušil kvalifikace v regionu CIS, který je znám také jako Společenství nezávislých států a patří do něj 9 z 15 bývalých svazových republik SSSR. 



Společnost Blast Premier o svém rozhodnutí informovala prostřednictvím twitterového účtu. 

Organizátoři nepovažují za vhodné, aby v tuto chvíli turnaje probíhaly za účasti ruských organizací, píše Blast ve tweetu. 

Podle informací novináře Luíse Miry se toto rozhodnutí netýká mužstev, která jsou z větší části složená z ruských hráčů. To je případ například světové jedničky Natus Vincere nebo Entropiq, protože jejich domovské organizace sídlí na Ukrajině, respektive v České republice. 

Nejbližší turnaj Blast Spring Showdown se má odehrát na přelomu dubna a května. Jedná se o on-line turnaj, na který jsou v tento moment pozvány týmy MIBR, Ninjas in Pyjamas, Astralis, Complexity, Team Liquid a Evil Geniuses. 

Společnost Blast Premier je známá především organizací Counter-Strike: Global Offensive turnajů, mimo jiné ale pořádá také turnaje ve hrách Apex: Legends, Fortnite a podílí se na organizaci a produkci virutální anglické fotbalové ligy ePremier League.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud