20. prosince 2017 • 11:35

Tomáš Rosický oznámil konec kariéry. Není to kvůli zdraví, řekl

Autor: iSport.cz, dvo, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká hvězda se loučí! „Po dlouhém uvažování jsem se rozhodl, že končím svojí profesionální kariéru,“ sdělil Tomáš Rosický na mimořádné tiskové konferenci na Spartě, kam se vrátil na začátku minulé sezony. I při posledním angažmá ho provázely zdravotní problémy. „Moje tělo dlouho říkalo, že už nechce pokračovat. Já to tahal vždy hlavou, i když to bylo i přes závit. Nyní mi ale vypnula i mysl a nemá cenu pokračovat. Teď už nemám na hřišti ani co nabídnout,“ zdůvodnil, proč už se na hřiště nevrátí.



Když dokončil odpověď na poslední otázku, odměnil Rosického dlouhý potlesk v tiskovém středisku. Emotivnímu momentu přihlíželi jeho rodiče, manželka Radka a syn Tomáš.

Jeden z nejúspěšnějších českých fotbalistů v historii se zapsal do myslí fanoušků jako vyhlášený režisér hry. V zahraničí působil nejdřív Dortmundu, s nímž získal bundesligový titul, deset let pak strávil v nabitém kádru Arsenalu, podílel se na řadě úspěchů české reprezentace. Kdyby ho nepřibrzdila řada vážných zranění, mohla být jeho kariéra ještě zářivější.

JAK ŠEL ČAS S ROSICKÝM? PROJDĚTE SI JEHO KARIÉRU VE VELKÉ GALERII>>>

„Bylo to všechno krásné i přes ty moje zdravotní peripetie. Poznal jsem ty nádherné momenty, které fotbal přináší, ale i ty strašně negativní. Nikdy jsem nehrál fotbal pro peníze a slávu. Vždycky jsem byl kluk, který miloval především tu hru. Ta mě naplňovala,“ uvedl 37letý fotbalista.

Je konec. Cítím, že už bych neměl spoluhráčům co nabídnout, odůvodnil Rosický ukončení své kariéry
Video se připravuje ...

Z jeho vyjádření plyne, že s profesionální kariérou nekončí kvůli zdravotním potížím. „Nemám žádný problém, který by mě limitoval. Jen jsem prostě přišel na to, že už dál nemůžu.“

U fotbalu by chtěl Rosický dál pokračovat, i když ještě není jasné, v jaké roli. "Je zde velká šance, že budu v klubu pokračovat dál. Nejblíž mám logicky do sportovního úseku. Ale uvidíme," uvedl bývalý reprezentační kapitán.

Oznámení o ukončení profesionální kariéry Tomáše Rosického obletělo celý svět. Reakce přicházejí z Anglie, ale i z Německa, kde 37letý záložník působil. Podívejte se na ně ZDE >>>.

Když milujete fotbal, milujete Rosického. Kariéra české legendy v obrazech
Video se připravuje ...

Tomáš Rosický se svým synem poté, co oznámil konec kariéry
Tomáš Rosický se svým synem poté, co oznámil konec kariéry

Rosického podzim před koncem kariéry: gól proti Karviné, ovace fanoušků
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud