20. prosince 2017 • 13:30

Poklony pro Rosického od Özila, Čecha i Plzně: Budeš chybět, Malý Mozarte

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Rosický ukončil svou bohatou kariéru a podle reakcí je znát, jaký respekt si získal. Na zprávu z Prahy postupně přicházejí ohlasy z celého světa - z klubů, kde "Malý Mozart" působil, od řady významných hráčů včetně Petra Čecha či Mesuta Özila i od zahraničních médií, která jeho fotbalovou cestu mapovala.



V Arsenalu, kde Rosický strávil nejdelší část kariéry, věnovali českému záložníkovi vzpomínkový článek. "Budeš nám na hřišti chybět, Malý Mozarte," vzkázal londýnský klub na twitterovém účtu.

Dlouhá léta se potkávali v národním týmu, rok spolu byli v angažmá v Arsenalu. S Rosickým se na sociálních sítích loučí i Petr Čech . "Bylo mi ctí s tebou hrát, ale především to byla radost se na tebe na hřišti koukat," napsal Čech.

"Gratuluju hráči s velkým srdcem ke skvělé kariéře!" Rosického obdivuje i německý středopolař Mesut Özil, který s ním působil v Arsenalu.

Ke konci kariéry sparťanského čísla 10 se vyjádřila i jedna z letních posil letenského klubu Rio Mavuba. "Bylo mi ctí s tebou hrát," vzkázal francouzský záložník.

Na Instagramu vyjádřili svoji poctu Rosickému bývalí spoluhráči Marek Matějovský Lukáš Vácha. 

S Rosickým se loučí i média v Německu, kde hrál za Borussii Dortmund. Jeden z místních webů připomíná jeho přezdívku "Řízek", kterou si vyloužil kvůli své drobné postavě, s níž v roce 2001 do bundesligy dorazil.

246 startů za Arsenal, 28 gólů, jedna ikona. Londýnský klub vzpomíná na jednoho z nejtalentovanějších hráčů "Gunners" poslední dekády.

 Další významná etapa v jeho kariéře - kapitán české reprezentace. V národním týmu Rosický odehrál 105 utkání.

 S Rosickým se loučí i současný kapitán Arsenalu Per Mertesacker. "Bylo pro mě ctí a potěšením být s tebou v Arsenalu. Fotbalista světové třídy a skvělý přítel," napsal na sociální síť zkušený bek.

 Kariéra krutě poznamenaná zraněními, stále ale jeden z nejlepších hráčů Arsenalu posledních let. Tak charakterizují Rosického zahraniční novináři, včetně Toma Adamse z Eurosportu.

"Hráč, kterého jsem miloval sledovat. Škoda, jeho působení v Arsenalu poznamenala zranění," doplňuje Oliver Kay z The Times.

 Byť šlo o hráče rivala, poklonu ikoně Spartě vysekla i plzeňská Viktoria.

V dresu Dortmundu vybojoval spolu s Janem Kollerem Rosický v roce 2002 mistrovský titul. V bundesligovém klubu na něj nezapomněli.

V minulé sezoně se ve Spartě s Rosickým potkal i současný trenér sparťanské mládeže David Holoubek.

Pojí je podobný osud. I kariéru Nuriho Sahina poznamenala zranění. "Gratulace ke skvělé kariéře. Jeden z nejtalentovanějších hráčů, s jakým jsem kdy hrál. Děkuju za všechno, cos pro mě udělal," vyznal se středopolař Dortmundu.

Tomáš Rosický se synem u poháru pro vítěze ligy
Tomáš Rosický se synem u poháru pro vítěze ligy

Poslední gól! Tomáš Rosický se prosadil doma proti Karviné
Video se připravuje ...

Když milujete fotbal, milujete Rosického. Kariéra české legendy v obrazech
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud