8. února 2020 • 22:52

Slavia – Hammarby 4:2. Generálka s přehledem, Stanciu musel střídat

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie se naladili na jarní část fotbalové ligy vítězstvím v posledním zápase soustředění na Algarve. Švédské Hammarby porazili 4:2. Za sešívané se trefili Nicolae Stanciu, Lukáš Masopust, Jan Bořil, který netradičně nastoupil na stoperu, a v závěru i Vladimír Coufal. Radost kalí obavy o zdraví Stancia, který po první brance zápasu nedohrál ani úvodní desetiminutovku a musel střídat.



Na rozdíl od pátečního utkání s Bröndby Kodaň už nasadil slávistický trenér Trpišovský jedenáctku, která by se měla podobat sestavě pro úvodní jarní kolo za týden na půdě Bohemians 1905. Šanci ale v záloze dostal mladík Červ a na stoperu hrál netradičně Bořil.

Český šampion začal velmi aktivně a už ve třetí minutě otevřel skóre přízemní střelou k tyči z hranice vápna Stanciu. V sedmé minutě se po Teclově přihrávce prosadil Masopust a zvýšil. Hned za dvě minuty musel ze hry kvůli svalovému zranění odstoupit Stanciu, kterého nahradila jedna ze zimních nových tváří Oscar.

Ve 23. minutě přidal třetí gól z dorážky po Zeleného hlavičce Bořil. Třetí tým uplynulé sezony švédské ligy snížil ve 34. minutě, kdy střelou na zadní tyč skóroval Tankovič. Ještě více Hammarby zdramatizovalo utkání v 86. minutě poté, co v pádu dorazil míč do sítě střídající Ludwigson. Hned v následující minutě ale definitivně rozhodl Coufal.

Slavia v šestém zápase přípravy podruhé zvítězila. Pražané měli v zimě vyrovnanou bilanci, připsali si totiž i dvě prohry a dvě remízy.

Góly

Domácí: 3. Stanciu, 7. Masopust, 23. Bořil, 87. Coufal

Hosté: 34. Tanković, 86. Ludwigson

Sestavy

Domácí: Kolář – Coufal, Kúdela (85. Frydrych), Bořil, Zelený (85. Holeš) – Masopust (82. Provod), Ševčík, Stanciu (9. Dorley, 82. Hellebrand), Červ (76. Hilál), Olayinka – Tecl (76. Musa)

Hosté: Blažević – Sandberg (40. De Brito), Fenger, Magyar, Söderström – Bojanić (73. Ludwigson), Andersen, Ngouali – Kačaniklić, Jóhansson, Tanković (60. Rodić)

Karty

Domácí: Musa

Hosté: Magyar

Rozhodčí

Stadion

Estádio Algarve (Portugalsko)

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud