25. dubna 2022 • 05:00

Zamotaný boj o titul: katastrofa Slavie i výhoda pro Plzeň. A démon v brance

Vstoupit do diskuse
22
  • Video se připravuje ...

    Nedělní vstup do nadstavby o titul ve FORTUNA:LIZE zvládli favorité soutěže absolutně odlišně. Zatímco Viktoria Plzeň si doma poradila se Slováckem (3:1), Slavia ztratila v Mladé Boleslavi proti Hradci, kde padla 3:4. Pořadí v tabulce se otočilo, aktuálně vede Viktoria o dva body před obhájcem ligového titulu. Co ukázalo první kolo o formě obou týmů, které se utkají už v neděli v Edenu?

  • Defenzivní faux pas

    Slavia proti Hradci zkolabovala. Hlavně v defenzivě se chovala neskutečně laxně, nekoncentrovaně a nedůrazně. Čtyři góly v lize naposledy dostala před sedmi lety, třináctého března v domácí duelu s Mladou Boleslaví, kdy byl hlavním trenérem Miroslav Beránek. Od té doby takovou katastrofu nezažila. Za éry Jindřicha Trpišovského ani jednou… Slavii doslovala umučila útočná trojice Vlkanova – Vašulín – Kubala. Vstřelila vši branky. Obranu favorita trhala na kusy. „Jsou rychlí, soubojoví, tvrdí, uhráli spoustu míčů. Hlavně v prvním poločase jsme spíš leželi na zemi, než střety ustávali,“ prohlásil slávistický trenér.

    Hradec Králové - Slavia: Dokonalý protiútok! Vlkanova prostřelil Koláře, 4:2
    Video se připravuje ...

  • Skvělý Jurásek

    Jestliže se o nějakém hráči Slavie dá po porážce s Hradcem říct, že podal nadstandardní výkon, s určitostí to je David Jurásek. Ve známém prostředí v Mladé Boleslavi byl skvělý. Své výtečné představení podtrhl nádherným volejem, kterým srovnal účty na 1:1. Radost z toho ale žádnou neměl. „Radši bych branku vyměnil za tři body,“ hlesl. „Byli jsme připraveni dobře psychicky i fotbalově. Jenže oni dali první gól, pak to měli jednodušší. Po vyrovnání přidali další dva a bylo to,“ sklesle vypravoval.

    Hradec Králové - Slavia: Jurásek přenádherným volejem srovnal na 1:1!
    Video se připravuje ...

  • Viktoria je ve výhodě

    Příští týden se v Edenu srazí dva nejlepší týmy ročníku. Do zápasu půjdou velmi nečekaně v lepším tabulkovém postavení Západočeši. Slavia je zničehonic pod neúprosným tlakem. Na první figuru ztrácí dva body. Nutně musí vyhrát, aby zase dostala věci pod maximální kontrolu. „Porážka je komplikací. Stejně jako každá další ztráta v nadstavbě. Ze zápasu s Hradcem jsme minus tři body. Tlak je ale furt stejný. Stejně bychom museli s Plzní vyhrát tak i tak. Nicméně bychom do utkání vstupovali v lepší pozici,“ připustil Jindřich Trpišovský. V předchozích vzájemných nadstavbových duelech vždy uspěli sešívaní. S výhodou domácího prostředí Západočechy vyexpedovali domů po triumfech 3:1 a 1:0. Zkušenosti uložené v paměti mohou být za týden, až se nejlepší týmy tuzemska znovu potkají, z psychologického hlediska hodně důležité.

    SESTŘIH: Plzeň - Slovácko 3:1. Beauguel byl u všeho, zářil i Staněk
    Video se připravuje ...

  • Démon v brance

    Jindřich Staněk je jedním z klíčů plzeňského úspěchu. „Plzeň podrží zejména v těžkých zápasech, které vyhraje těsně o gól, a výrazně pomůže k titulu,“ predikoval pro Sport před startem nadstavby David Limberský, který s Plzní získal všech předchozích pět titulů. Západočeská jednička zahájila ligový finiš fantasticky. Proti Slovácku zachránil reprezentační gólman minimálně tři branky, jen proti Ciciliově penaltě neměl nárok. „V takových zápasech se ukazuje velikost gólmana. Soupeř měl tři tutové šance, při kterých Jindra prokázal svoji kvalitu. Podržel nás,“ chválil plzeňský kouč Michal Bílek.

    Plzeň - Slovácko: Staněk zneškodnil unikajícího Jurečku!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

    Plzeň - Slovácko: Havel ve skluzu zatopil Staňkovi, tahle malá domů byla natěsno!
    Video se připravuje ...

  • Beauguel byl u všeho

    Proti Slovácku dostal v útoku přednost a naplno rozbalil své palebné schopnosti. Beauguel hned v úvodu zužitkoval přesný centr od Lukáše Kalvacha, druhý gól skvělým individuálním průnikem ve vápně zařídil pro Jana Sýkoru. Na 3:1 zvýšil suverénně proměněnou penaltou a vstřelil patnáctou branku v sezoně, čímž se vyšvihl na čelo ligových střelců. „V minulém zápase nastoupil od začátku Choras a podal vynikající výkon. Oba jsou to pro nás velmi důležití hráči,“ ocenil Bílek.

    Plzeň - Slovácko: Beauguel vyškolil Hofmanna a předložil gólový pas Sýkorovi, 2:1
    Video se připravuje ...

    Plzeň - Slovácko: Beauguel skóroval ramenem po lahodném Kalvachově centru, 1:0
    Video se připravuje ...

  • Plnovousy za titulem

    V Plzni už při první cestě za titulem na jaře 2011 zavedli tradici. Kabina se v určitý moment přestala holit, plán vyšel a na konci sezony se banda zarostlých chlapů mazlila s mistrovským pohárem. V aktuálním ligovém finiši opět v plzeňských barvách běhají zarostlí jedinci, týdny bez holicího strojku nebo žiletky s hráči drží realizační tým či David Limberský, dlouhéletá ikona obranných řad. „Zapomněl jsem na deadline, kdy jsme se směli naposled oholit. Měl jsem to tedy od začátku delší a teď vypadám takhle. Jsem v nevýhodě,“ vyprávěl po výhře nad Slováckem gólman Jindřich Staněk.

Vstoupit do diskuse
22

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud