20. července 2022 • 23:25

Další posila Sparty. Dán z Norimberku má nahradit zraněného Čelůstku

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
14
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta ve středu večer představila další letní posilu. Z druholigového německého Norimberku přichází 26letý dánský obránce Asger Sørensen. Podle sportovního ředitele Tomáše Rosického má nahradit Ondřeje Čelůstku, jehož zranění se nakonec ukázalo jako vážnější. Pražané podle webu trasfermarkt.com zaplatili za přestup milion eur (25 milionů korun). Sørensen na Letné podepsal víceletou smlouvu.



„Museli jsme reagovat poté, co se ukázalo, že zranění Ondry Čelůstky je vážnější a vyžádá si delší dobu léčby. Přichází proto Asger, který je z předchozích působišť zvyklý na velmi soubojové a fyzicky náročné zápasy,“  řekl pro klubový web sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Sørensen kromě Norimberku působil také v německém Regensburgu, zahrál si i rakouskou nejvyšší soutěž za Salcburk.

Na Letné se potká s krajanem Casperem Höjerem a také s novým dánským koučem Sparty Brianem Priskem. S ním se mimochodem potkal už Midtjyllandu, v jehož mládežnické akademii působil v sezoně 2013/14 po přestupu ze Silkeborgu. Priske v tu dobu byl asistentem u A-týmu.

„Přivádíme Asgera z toho důvodu, že má nezbytné předpoklady pro to, aby byl úspěšný v našem stylu hry,“ doplnil Rosický.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
14

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud