Jan Vacek
21. července 2022 • 05:00

Zdravotní revize Sparty. Koho může Priske využít na Viking, kdo je mimo?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
7
  • Video se připravuje ...

    „Nějaké otazníky máme, ale to je po letní přípravě obvyklé,“ reagoval Brian Priske na dotaz ohledně zdravotního stavu kádru. Sparta před branami nové sezony není ani zdaleka v plné palbě. Redakce iSport.cz přináší revizi mužstva krátce před úvodní bitvou s Vikingem. Kdo je k dispozici? A bez koho se naopak dánský kouč musí obejít?

  • Ladislav Krejčí

    Pražskou část letní přípravy ještě absolvoval, tu rakouskou už ne. Respektive ano, ovšem v individuálním módu. Ladislavu Krejčímu, čerstvě jmenovanému kapitánovi, vystavila stopku bolestivá záda. Dlouho dopředu bylo jasné, že hned první zápas se Stavangerem v rámci druhého předkola Konferenční ligy nestihne. „Ale nejedná se o dlouhodobé zranění,“ ubezpečil mladý záložník.

    Jak se Krejčí stal kapitánem Sparty? Vtipný moment z předsezonní tiskovky
    Video se připravuje ...

  • Ondřej Čelůstka

    Na marodce končil už minulou sezonu. A nyní plynule navazuje. Problémy s nohou zkušeného stopera nadále brzdí, letní přípravné fáze se prakticky nezúčastnil. V průběhu soustředění v Bad Kleinkirchheimu sice za výpravou dorazil, ale čistě proto, aby své parťáky povzbudil. Nutnost operačního zákroku dokládá, že Čelůstkova absence může být dlouhodobějšího rázu. Priske má ovšem na pozici stopera komfortní výběr. K dispozici jsou Dávid Hancko, Jaroslav Zelený, Martin Vitík, Filip Panák či Patrik Vydra. Ve středu večer navíc Pražané ohlásili příchod Asgera Sørensena. (Více čtěte ZDE>>>)

    Hráči, kteří zůstali pro utkání s Opavou mimo sestavuFoto Beranek / Sport

  • David Pavelka

    Ani on úvod sezony nestihne. Zdravotní trable Pavelku nepustily ani do jednoho z pěti přípravných zápasů, rovněž na soustředění v Rakousku měl zkušený středopolař individuální režim. Klubové vedení se nicméně jistilo a klíčovou pozici během léta vydatně posílilo. Ze Slovácka přišel Lukáš Sadílek, z Olomouce Kryštof Daněk. Skvěle navíc vypadá navrátilec z hostování v Teplicích Jan Fortelný.

    David Pavelka je jedním z největších boháčů ve FORTUNA:LIZEFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Casper Höjer

     

    Do generálky proti Paksi nastoupil v základní sestavě, vstup do nové sezony ale levý bek z Dánska velmi pravděpodobně vynechá. V týdnu před utkáním s Vikingem totiž Höjera začaly trápit zdravotní problémy. Ty ho ostatně provázely i v minulé sezoně, především v její první polovině, kterou prakticky celou vynechal. Pokud by ve čtvrtek Höjer skutečně nemohl hrát, zastoupil by ho na levém kraji obranné linie nejspíš Tomáš Wiesner. Tím by na druhé straně vznikl prostor pro Jana Mejdra.

    Viking Stavanger: žádný outsider, bývalý Fillův klub
    Video se připravuje ...

  • Lukáš Haraslín

    Během pondělního slavnostního tréninku, který v ochozech Generali Česká pojišťovna Areny sledovalo několik stovek fanoušků, dostal pořádně naloženo od spoluhráče Filipa Součka. Přesto existuje reálná šance, že Haraslín do první partie s Vikingem nastoupí. Na středečním předzápasovém tréninku totiž nechyběl, což je směrem k utkání nadějný signál. Slovenský reprezentant patřil v generálce mezi nejaktivnější hráče Sparty, jeho případná absence by představovala citelnou ztrátu.

    Radost Lukáše Haraslína s Kryštofem DaňkemFoto Pavel Mazáč/sport

  • Studio k večernímu zápasu

    Sledujte čtvrteční iSport STUDIO před zápasem Sparta - Viking Sledujte čtvrteční iSport STUDIO před zápasem Sparta - VikingFoto Deník Sport

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud