10. září 2015 • 11:41

Jablonec pomohl Ukrajině. Poslal tam trička vítězů, která měla shořet

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tato trička neměl nikdo nikdy vidět. Fotbalisté Jablonce poslali na Ukrajinu trička, které si měli obléct, pokud by vyhráli poslední finále domácího poháru. Po penaltovém rozstřelu nakonec v květnu slavil Liberec. Raritní fotbalová trika nakonec doputovaly do války zubožené země, kde je obléká jeden z místních týmů.



Když Jablonec zůstal po finále poražený, vypadalo to, že již přichystaná trika s nápisem Vítězová nikdo nikdy neobleče. Nejdříve to vypadalo, že z pověrčivosti budou spálena. „Nakonec jsme si ale uvědomili, že jsou na světě i lidé, kterým tato trika mohou udělat radost. Třeba v zemích, kde je válka, hladomor nebo je trápí jiné společenské či náboženské problémy,“ řekl mluvčí klubu Štěpán Hanuš.

Proč putovala trika právě na Ukrajinu? Kapitán Tomáš Hübschman tam má z dob působení v Šachtaru Doněck stále řadu přátel a osud tamních lidí mu není lhostejný. Proto se v Jablonci rozhodli alespoň pro tuto formu symbolické pomoci. „Fotbal je tam možná poslední zábava, kterou si mohou místní v nelehkém prostředí dovolit,“ uvedl Hübschman.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud