18. listopadu 2022 • 18:51

MOL Cup: Klidný postup Slavie, Lingr neslavil gól. Dál jde i obhájce

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia zvládla roli favorita. V osmifinále MOL Cupu uspěli „sešívaní“ na půdě druholigové Karviné, o výhru 2:0 se brankami postarali Peter Olayinka a Ondřej Lingr. Postup do další fáze poháru slaví i obhájce ze Slovácka, které zvládlo domácí bitvu proti Mladé Boleslavi. Triumf 1:0 zařídil v 55. minutě Jan Kalabiška.



Slávisté od začátku dominovali. David Jurásek vypálil nepřesně, karvinskou branku minul i Matěj Jurásek hlavou. V 18. minutě se hosté dočkali. Míč z rohového kopu Lingr prodloužil na Olayinku a nigerijský útočník otevřel skóre. Ve 31. minutě po Hromadově přihrávce zvýšil Lingr. Karvinský odchovanec, který Slavii vedl poprvé jako kapitán, se místo gólové oslavy omluvil gestem domácím fanouškům.

Po změně stran měli Slezané několik náznaků, ale žádnou vyloženou šanci. Favorizovaní hosté další branky nepřidali, protože Olayinka, Lingr ani Masopust nepřekonali gólmana Ciupu. Slávisté neprohráli v devátém soutěžním utkání po sobě, z toho poosmé zvítězili.

Ondřej Lingr nastoupil v osmifinále MOL Cupu proti Karviné s kapitánskou páskou
Ondřej Lingr nastoupil v osmifinále MOL Cupu proti Karviné s kapitánskou páskou

Slovácko bylo od začátku aktivnější. V závěru prvního poločasu ještě Havlík trefil tyč, ale v 55. minutě už skóroval Kalabiška po rohovém kopu. Pětatřicetiletý krajní bek či záložník se trefil proti bývalému týmu.

Domácí brankář Nguyen poté vyrazil střelu Karafiáta, jenž v 88. minutě dostal červenou kartu za tvrdý faul na Tomiče. Slovácko neprohrálo s Mladou Boleslaví ve čtvrtém soutěžním duelu po sobě.

Už ve čtvrtek v MOL Cupu postoupily druholigový Vyškov a Zbrojovka Brno. V sobotním šlágru osmifinále se utkají Ostrava s pražskou Spartou, ve stejný den České Budějovice změří síly s Hradcem Králové a Bohemians 1905 přivítají třetiligový Hlučín.

Góly

Domácí:

Hosté: 18. Olayinka, 31. Lingr

Sestavy

Domácí: Ciupa – Mikuš, Soukeník, Žák, Cienciala (80. A. Krčík) – Boháč, Budínský (C) – Memič (65. Moses), Málek, Zedníček (15. Bartl) – Durosinmi (80. Ezeh).

Hosté: Kolář – Masopust, Kačaraba, Santos, D. Jurásek – Hromada, Oscar (89. Kričfaluši) – M. Jurásek (58. Provod), Lingr (C) (80. Ewerton), Olayinka (80. Douděra) – Jurečka (58. Tecl).

Karty

Hosté: Lingr, D. Jurásek

Rozhodčí

Černý – Hájek, Kubr.

Stadion

Městský stadion Karviná, Karviná

Návštěva

2890 diváků

Góly

Domácí: 55. Hofmann

Hosté:

Sestavy

Domácí: Nguyen – Tomič, Kadlec, Hofmann, Kalabiška – Daníček (69. Šašinka), Havlík – Petržela (69. Holzer, 87. Reinberk), Kohút, Doski – Mihálik (82. Vecheta)

Hosté: Mikulec – Donát, Suchý, Karafiát – Látal (56. Skalák), Kubista, Mareček (70. Matějovský), Dancák (84. Žitný), Fulnek – Ladra (70. Ekpai), Pech (70. Škoda)

Karty

Domácí: Kohút

Hosté: Látal, Dancák, Matějovský, Karafiát (č), Skalák

Rozhodčí

Szikszay – Hrabovský, Mokrusch

Stadion

Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště

Návštěva

2711 diváků

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud