17. listopadu 2022 • 19:30

MOL Cup: Vyškov vyřadil Zlín, Brno zvládlo prodloužení v Teplicích

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyškov jede dál! Fotbalisté Zlína v osmifinále domácího poháru nečekaně prohráli s druholigovým soupeřem 0:1 a v této sezoně MOL Cupu se stali čtvrtým vyřazeným týmem z nejvyšší soutěže. Hosté z Vyškova rozhodli o překvapivém vítězství v 85. minutě a po Jablonci postoupili přes druhého ligového soupeře.



Zlínu nevyšel zápas pod vedením dočasných trenérů Víta Vrtělky s Petrem Jiráčkem, kteří nahradili v pondělí odvolaného Jana Jelínka. Z týmů z nejvyšší soutěže už vedle „Ševců“ a Jablonce opustily domácí pohár také Pardubice a mistrovská Plzeň, která ve 3. kole nečekaně prohrála 2:3 v Hlučíně. V druhém dnešním osmifinále Brno v oslabení dvěma brankami Jakuba Řezníčka otočilo zápas v Teplicích a zvítězilo 3:2 po prodloužení.

Zlín si chtěl v poháru aspoň částečně spravit náladu po skončení ligového podzimu, po němž mu patří až předposlední místo v tabulce. „Ševcům“ se ale ani dnes příliš nedařilo a druhému týmu druhé ligy nedokázali dát gól.

Ve druhém poločase Zlínští stupňovali tlak, ale neprosadili se ani v 78. minutě, kdy Hrubý mířil do brankové konstrukce. Když už se zdálo, že utkání dospěje do prodloužení, dostal se do úniku kamerunský záložník Alégué, obešel domácího gólmana Rakovana a poslal Vyškov do čtvrtfinále. Hosté rozhodli jedinou brankou jen o minutu dříve než v minulém kole v Jablonci.

„Nesplnili jsme cíl, který jsme měli. Bylo to jen o hlavě. Doplatili jsme na to, jak celý podzim probíhal. Porážkou v závěru jsme si vypili kalich hořkosti do dna. Pět minut před koncem jsme vyrobili fatální chybu a v podstatě se tím vyřadili sami,“ řekl Vrtělka klubové televizi.

Řezníček trefil postup Brna

Brno v souboji dvou ligových týmů v Teplicích bleskově udeřilo a už v první minutě vedlo poté, co zblízka doklepl míč do sítě Přichystal. Hned za osm minut ale odpověděl po rohu a závaru Hybš. Oba týmy pak v úvodním dějství trefily tyč.

V 80. minutě otočil po brejku stav bývalý brněnský hráč Hyčka a ještě blíže k postupu byli Tepličtí o chvíli později, kdy dostal červenou kartu za faul na unikajícího Gninga hostující Endl.

Ligový nováček ale dokázal navzdory oslabení nečekaně otočit stav. V poslední minutě nastavení naivně fauloval ve vápně Kučera a střídající Řezníček z penalty poslal zápas do prodloužení. Nejlepší ligový střelec pak v úvodní minutě druhého dějství zakončil na zadní tyči brejk a poslal Zbrojovku do čtvrtfinále.

MOL Cup netradičně uzavírá podzim na domácí scéně. Ligová soutěž před zimní pauzou skončila už o uplynulém víkendu kvůli nadcházejícímu mistrovství světa v Kataru, kam česká reprezentace nepostoupila. Další osmifinálové zápasy poháru jsou na programu v příštích dnech. Slavia, Sparta a Ostrava odmítly kvůli MOL Cupu uvolnit hráče do reprezentací.

Góly

Domácí: 10. Hybš, 80. Hyčka

Hosté: 1. Přichystal, 90+3. Řezníček, 107. Řezníček

Sestavy

Domácí: Mucha – Vondrášek (106. Kodad), Knapík, Hybš – Hyčka, Mareček (73. Kučera), Jukl, Urbanec (106. CYkalo) – Trubač (90. Čičovský)– Žák (84. Vachoušek), Gning.

Hosté: Berkovec – Falta (58. Řezníček), Šural, Endl, Matejov (38. Štěrba) – Texl (103. Blecha), Souček (83. Hladík) – Alli, Pachlopník (58. Divíšek), Přichystal (83. Rogožan)– Ševčík.

Karty

Domácí: Hyčka, Mareček, Cykalo

Hosté: Souček, Endl (č), Pachlopník, Šural, Řezníček

Rozhodčí

Křepský – Nádvorník, Antoníček.

Stadion

AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice

Návštěva

1389 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud