19. listopadu 2022 • 17:50

Spartě pomohl v Ostravě komický vlastenec, jasný postup pro Bohemians

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
22
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty jsou ve čtvrtfinále domácího poháru. Ve šlágru Mol Cupu Letenští porazili Baník na jeho vlastním stadionu 3:2. Po srovnané první půli dal klíčovou branku nešťastně do vlastní sítě Frydrych, postup pojistil střídající Tomáš Čvančara, v nastavení ještě snížil Kuzmanovič. O hodinu později začal zápas Bohemians – Hlučín, který domácí vyhráli jasně 3:0. 



Sparťané před více než 14 tisíci diváky v bouřlivé atmosféře začali lépe. Juroška v pokutovém území zahrál rukou a nařízenou penaltu ve 22. minutě proměnil Haraslín. Krátce před pauzou ale odpověděl Kaloč, který přízemní střelou překvapil hostujícího brankáře Kováře.

V úvodu druhé půle neproměnil slibnou šanci sparťan Zelený, ale v 66. minutě už Pražané opět vedli. Po velkém závaru v šestnáctce si dal vlastní branku Frydrych, jeho spoluhráč Almási předtím hlavičkoval do tyčky. Letenští přidali třetí gól v 77. minutě, kdy Kuchta ve spolupráci střídajících útočníků ideálně našel zakončujícího Čvančaru.

V závěru ještě Kuchta lobem trefil břevno a ve druhé minutě nastaveného času zdramatizoval utkání Kuzmanovič, jenž snížil hlavou po Kaločově centru. Víc už však Baník nestihl a Spartu neporazil v 15. soutěžním duelu v řadě.

O hodinu později rozehráli osmifinále fotbalisté Bohemians 1905 s třetiligovým Hlučínem a zvítězili jasně 3:0. Další sobotní zápas mezi Českými Budějovicemi a Hradcem Králové byl odložen kvůli hustému sněžení.

Už ve čtvrtek a v pátek v MOL Cupu postoupily druholigový Vyškov, Zbrojovka Brno, obhájce trofeje Slovácko a Slavia Praha. Za týden se Liberec utká s Olomoucí.

Góly

Domácí: 41. Kaloč, 90+2. Kuzmanović

Hosté: 22. Haraslín, 66. Frydrych (vl.), 77. Čvančara

Sestavy

Domácí: Laštůvka (C) – Juroška(78. Tijani), Frydrych, Pojezný, Fleišman (78. Lischka) – Kaloč, Tetour (Mišković) – Cadu (68. Buchta), Kuzmanović, Plavšić – Almási

Hosté: Kovář – Mejdr, Vitík, Sörensen, Zelený – Pavelka (C), Panák – Daněk (68. Kuchta), Sadílek, Haraslín (78. Wiesner)– Minčev (46. Čvančara)

Karty

Domácí: Almási, Kaloč

Hosté: Vorel, Haraslín, Vitík, Kuchta, Kovář

Rozhodčí

Zelinka – Caletka, Paták

Stadion

Městský stadion, Ostrava-Vítkovice

Návštěva

14 185 diváků

FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
22

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud