Pavel Šťastný
15. září 2023 • 12:10

Nový los MOL Cupu: Slavia nakonec míří do Kroměříže, Spartu čeká Líšeň

Autor: Pavel Šťastný, inf
Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Napřed omluva, až pak los. Už druhý za poslední tři dny. V sídle Fotbalové asociace České republiky se v pátek definitivně rozhodlo o dvojicích týmů, které proti sobě nastoupí ve třetím kole MOL Cupu. Tentokrát všechno klaplo. „Zvítězil aspekt absolutní regulérnosti, aby si soutěž nenesla cejch, že třetí kolo bylo špatně nalosované,“ zmínil Jiří Šidliak, první místopředseda FAČR. Slavia místo do Mariánských Lázní pojede do Kroměříže, Sparta po dvou letech zamíří do Líšně.



Repete. Druhý pokus. Při opakovaném losu sice chyběl v sídle asociace na Strahově legendární útočník Jan Koller, podstatné však bylo, jestli se Zbrojovka Brno a Dukla Praha objeví ve správné kategorii. Na proces dohlížela i notářka, tentokrát je všechno v pořádku.

Na rozdíl od středy, kdy byla potíž v tom, že pražský klub se mylně ocitl mezi nasazenými týmy. Asociace označila za viníka šéfa Úseku soutěží Martina Drobného a uvedla, že z chyby vyvodí interní důsledky. Zatím konkrétní výsledek není na stole, čeká se na šéfa.

„Pan předseda (Petr Fousek) v současné době pobývá v zahraničí na jednání UEFA, takže tohle budeme řešit až příští týden,“ prozradil Šidliak.

Funkcionáři fotbalové asociace však měli v posledních hodinách jiné starosti. Ve středu odpoledne nejprve odhalili chybu v nasazení týmů, pak jednali se zástupci klubů, hledali ideální řešení průšvihu a nakonec narychlo zorganizovali nový los.

„Všichni jsme se shodli na tom, že je to nejspravedlivější varianta. Spousta lidí na tom pracovala i přes noc. Páteční poledne byla jediná možnost, protože za necelých čtrnáct dní se už hraje,“ vysvětlil první místopředseda FAČR.

V prostorách na Strahově odstartovala opakovaný los dvanáctá hodina. Druhý pokus se výrazně zrychlil a většinu původních dvojic týmů pro třetí kolo poháru proházel.

V Mariánských Lázních se radovali po středečním verdiktu z domácího utkání s pražskou Slavií. To se škrtá, ale žádný smutek nepanuje. Divizní tým přivítá místo „sešívaných“ plzeňskou Viktorii.

Svěřenci Jindřicha Trpišovského pak výrazně změní směr, když vyrazí do druholigové Kroměříže. „Je jistota, že do dalšího kola postoupí Slavia, ale ještě nevíme která,“ zavtipkoval Martin Pavlíček, šéf komunikace společnosti MOL.

Kroměříž se totiž označuje jako Hanácká Slavia, a souboj dvou klubů s pěticípou červenou hvězdou ve znaku dost láká. „Fanoušci, velice si vážíme vašeho nadšení. Zájem o vstupenky je extrémní a už nyní klepeme na kapacitu stadionu,“ oznámili zástupci kroměřížského klubu na sociálních sítích. A to od losu uplynulo jen pár desítek minut. „Dejte nám, prosím, chvíli čas, abychom všechno organizačně připravili.“

Podobné starosti mohou mít v Brně. Druholigová Líšeň bude znovu po dvou letech ve třetím kole poháru čelit Spartě, která se původně měla potkat na domácím stadionu s Viktorií Žižkov.

Soupeře až do předposledního vytažení dvojic s napětím očekávala Zbrojovka, která ve čtvrtek dopoledne v klubovém prohlášení žádala o nápravu losu.

Brněnští vyfasovali namísto favorizované Plzně druholigovou Opavu. Paradox je v tom, že se slezským klubem se původně měla střetnout pražská Dukla, která byla ve středu chybně mezi nasazenými. „To je kouzlo losu,“ prohodil Šidliak.

Prestižní utkání nejspíš prožije bývalý profesionální hráč Zdeněk Folprecht, který aktuálně působí v divizním Kladně. Středočeši budou hostit Liberec, jehož dres současný expert v minulosti oblékal.

Úřední termín třetího kola MOL Cupu je 27. září, může se však u některých utkání změnit.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud