3. března 2021 • 14:41

Pokud se rozjedou amatérské soutěže, protažení za červen FAČR neplánuje

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová asociace ČR (FAČR) neplánuje kvůli koronavirové situaci prodlužovat sezonu amatérských soutěží do prázdnin. Pokud to vládní opatření dovolí, soutěžní ročník, od října přerušený kvůli COVID-19, bude restartován dohrávkou podzimní části. Termín pro případné plošné zrušení soutěží zatím asociace neurčila. FAČR o tom informovala na svém webu.



Soutěže od třetích lig níže jsou v Česku zastaveny od října a jejich restart je zatím v nedohlednu. FAČR ale stále věří, že sezonu bude možné dokončit.

Podobně jako v první a druhé lize, které řídí Ligová fotbalová asociace, musí být v amatérských soutěžích dohráno přes 50 procent zápasů, aby mohlo být určeno pořadí. V případě, že týmy nebudou mít odehranou stejnou porci duelů, rozhodne koeficient podle přepočtu bodů na počet utkání.

V třetích ligách zatím není odehrána ani třetina soutěže. V obou skupinách české ČFL dosud týmy nastoupily jen k osmi z celkových 30 kol a v moravskoslezské MSFL k 11 z 34 kol. Za odehraná utkání FAČR považuje i ta kontumovaná. Pokud bude tým z rozhodnutí hygieny muset do karantény, zápas se mu kontumovat nebude.

Pokud vládní opatření dovolí amatérské soutěže znovu rozehrát, naváže se plynule dohrávkou podzimní části. Týmy před případným restartem dostanou čas na přípravu, jehož délku určí řídící orgán soutěže.

Sezona se uzavře nejpozději do konce června, FAČR neplánuje případně prodloužení soutěžního ročníku do prázdnin, jak to vloni učinili profesionálové. Asociace prodloužila amatérské přestupní období do 14. května.

V Česku se mohou hrát pouze profesionální soutěže, a to za podmínky testování před každým zápasem a dodržování přísných hygienických opatření. Na utkání nemohou fanoušci. Ze soutěží, které řídí FAČR, se hraje pouze domácí pohár MOL Cup a v neděli dvěma zápasy odstartovala jarní část první ligy žen.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud