Ondřej Škvor
23. srpna 2023 • 14:40

Paták vystoupil z FAČR. Disciplinárka na něj nemůže, ale… Trest může přijít

Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

V neděli Michal Paták pískal svůj poslední zápas. V úterý ho komise rozhodčích vyřadila z listiny a zahájila s ním disciplinární řízení. Hned poté kontroverzní sudí požádal o zrušení členství v asociaci.



Protože má na takový krok nárok vyplývající ze Stanov FAČR, asociace mu vyhověla a ve středu jeho členství zrušila. To zároveň znamená, že se přerušuje již zahájené řízení vedení disciplinární komisí Řídící komise pro Čechy.

Takový krok udělali mnozí lidé spojení s kauzou kolem Romana Berbra včetně Berbra samotného. Stejně jako pro ně i pro Patáka platí, že v případě zájmu o návrat dojde k okamžitému obnovení řízení.

Přesto ještě může být Paták potrestán. „Fotbalová asociace, jak již bylo avizováno, předá formou trestního oznámení věc k řádnému vyřešení orgánům činným v trestním řízení,“ říká Strahov v prohlášení.

V hlavní roli Paták. Sestřih sporných momentů ze závěru 1. poločasu zápasu ČFL
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud