23. srpna 2023 • 14:20

Admira chce nový duel, Budějovice souhlasí. Rozhodne vedení soutěže

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový klub Admira Praha navrhl znovu sehrát domácí třetiligový zápas s rezervou Českých Budějovic (2:1), který poznamenala kontroverzní penalta nařízená hlavním rozhodčím Michalem Patákem. V prohlášení pro média to oznámil předseda klubu Josef Přitasil. Pražský celek nabídl anulování výsledku a nový termín 30. srpna od 17:00. Jihočeši uvedli, že s návrhem souhlasí, rozhodnout ale musí vedení soutěže.



„Vzhledem ke známým okolnostem utkání FK Admira Praha - České Budějovice B a v zájmu regulérnosti soutěže navrhuje FK Admira Praha anulování výsledku a sehrání nového utkání. Samozřejmě po dohodě s SK Dynamo České Budějovice a řídícím orgánem soutěže,“ napsal Přitasil.

„SK Dynamo České Budějovice souhlasí s návrhem Admiry Praha na opakování utkání, jehož výsledek byl hrubým způsobem ovlivněn ze strany rozhodčího Michala Patáka. Dynamo v zájmu regulérnosti soutěže a v zájmu klubu souhlasí s návrhem na anulování výsledku a sehrání nového utkání a v celé záležitosti se podrobí rozhodnutí orgánů Fotbalové asociace České republiky,“ uvedl českobudějovický klub na webu.

Sportovně-technická komise Řídící komise pro Čechy (STK ŘKČ) schválila výsledky 3. kola soutěží ŘKČ mimo výsledek utkání ČFL Admira Praha – Dynamo České Budějovice B. O osudu tohoto utkání rozhodne STK ŘKČ na základě jednání odborných komisí ŘKČ (disciplinární komise), FAČR (etická komise) a Výkonného výboru FAČR, který se mimořádnými okolnostmi tohoto utkání bude zabývat na svém nejbližším jednání 5. září 2023.

Kontroverzní situace nastala na konci první půle nedělního utkání skupiny A České fotbalové ligy. Českobudějovický Jakub Pařízek očividně čistě obral o míč domácího záložníka Filipa Kouteckého, k překvapení všech aktérů ale Paták odpískal pokutový kop. Z něho v 10. minutě nastavení Miroslav Horák zvýšil na 2:0. Avizovány přitom byly jen tři nastavené minuty.

Záběry sporného momentu se objevily na sociálních sítích a následně zareagovala i Fotbalová asociace ČR. V úterní tiskové zprávě uvedla, že chystá trestní oznámení na neznámého pachatele, její předseda Petr Fousek podá podnět k etické komisi a případem se také bude zabývat na nejbližším zasedání výkonný výbor. Komise rozhodčích Řídící komise pro Čechy Patáka vyřadila z listiny pro amatérské soutěže.

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud