30. září 2015 • 19:45

Lafata chce odčinit derby: Nedivím se, že fanoušci byli naštvaní

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistům Sparty podle kapitána Davida Lafaty nepůjde ve čtvrtek na Letné proti APOEL Nikósie pouze o body do tabulky základní skupiny Evropské ligy. Výkonem by se také rádi omluvili fanouškům za nedělní prohru 0:1 v derby se Slavií.



"Nedivím se, že fanoušci byli naštvaní, protože i my jsme byli," uvedl na dnešní tiskové konferenci Lafata . "Je dobře, že zápasy jdou rychle za sebou a hned zítra máme šanci na reparát. Uděláme všechno proto, abychom získali fanoušky zpátky na svou stranu," prohlásil.

Lafata zatím v pohárových soutěžích nastřílel dvacet branek a je v nich třetím nejlepším českým střelcem. Za vedoucím Pavlem Nedvědem zaostává o devět a za druhým Janem Kollerem o pět. "Ještě se budu muset hodně snažit, abych se jim přiblížil," řekl Lafata. "Ale nejde o historické tabulky, chceme zápas zvládnout, abychom dál živili šanci na postup," dodal.

Výhra bude důležitá pro vývoj skupiny, říká Ščasný
Video se připravuje ...

Sparta v úvodním utkání remizovala 1:1 na hřišti Asterasu Tripolis, navzdory nepovedenému výkonu však mohla i vyhrát, kdyby rozhodčí v závěru uznal Lafatův gól. "Já osobně už naštvaný nejsem. Teď je před náma domácí utkání, který chceme zvládnout, abychom si vytvořili pozici pro postup," uvedl.

Proti kyperskému celku však kapitán Sparty očekává náročný zápas. "Soupeř jde srovnat s Asterasem, protože mají v kádru spoustu cizinců. Ale celkově nás čeká kvalitnější soupeř než v Řecku. Navíc jsou první v kyperské lize a to mluví samo za sebe," řekl Lafata.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Sparta 1:0. Derby rozhodl Zmrhal
Video se připravuje ...

LIGA NARUBY: tupci, filmaři, ale i rytíři a parádní choreo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud