30. září 2015 • 17:58

Bojkot i na Spartě. Ultras chtějí prázdný kotel kvůli uprchlíkům

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na čtvrteční duel Evropské ligy Sparty proti APOELU (19:00 ONLINE) bude domácímu týmu scházet část příznivců. Radikální fans chtějí utkání bojkotovat kvůli tomu, že část ze vstupného jde na podporu uprchlíkům. Podobně učinili i někteří příznivci Viktorie Plzeň minulý v polovině září s Dinamem Minsk (2:0), kdy část z nich na zápas nepřišla a část během zápasu nefandila.



Asociace evropských fotbalových klubů (ECA) se před startem základních skupin Ligy mistrů a Evropské ligy rozhodla pro solidární gesto vůči uprchlíkům mířícím do Evropy. Vznikla dohoda, že z prvního domácího utkání ve skupině kluby na podporu migrantů věnují jedno euro z každé prodané vstupenky.

K akci se přidaly i tři české kluby hrající poháry. U části příznivců Plzně a Sparty se ale sympatie s uprchlíky nesetkávají s pozitivním ohlasem. "Po dlouhé debatě jsme se rozhodli distancovat od čtvrtečního zápasu základní skupiny Evropské ligy, který odehraje Sparta na Letné proti Apoelu. Důvod je prostý – nechutná politika mafiánské organizace, jenž nese název UEFA," zveřejnili na facebookových stránkách sparťanští ultras, byť sdružení ECA, které akci vymyslelo, není součástí UEFA. 

"Jak všichni víte, každý klub je povinen z prvního domácího zápasu věnovat částku jedno euro na pomoc uprchlíkům, kteří momentálně zaplavují starý kontinent. Doposud však není známo, jakým způsobem se budou peníze přerozdělovat a kam přesně budou směřovat," dodala radikální větev letenských fans.

Výhra bude důležitá pro vývoj skupiny, říká Ščasný
Video se připravuje ...

"Informace jsme zaregistrovali, s fanoušky jsme o tom mluvili. Bereme to jako rozhodnutí ECA (evropské fotbalové asociace), budeme rádi za každého fanouška, který přijde na stadion," vyjádřil se za Spartu ředitel komunikace klubu Ondřej Kasík.

Podpořit migranty, kteří ve statisících proudí do Evropy, odmítla i část příznivců plzeňské Viktorie. V úvodním domácím zápase skupiny s Dinamem Minsk (2:0) někteří raději prodali lístky a na utkání vůbec nešli, další sice do kotle za branku dorazili, ale nefandili.

Ve čtvrtek na Letné tím pádem mohou zbýt prázdná sedadla. "Jsme si vědomi, že svoji nepřítomností oslabujeme naše hráče na hřišti, nehodláme však přistupovat na špinavé praktiky organizací ECA a UEFA, které nejprve trestají politiku ve sportu a následně vám ji vnucují bez možnosti výběru," vysvětlili na sociálních sítích sparťanští ultras.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud