26. září 2017 • 13:28

Hušbauer neodletěl do Astany. Zvracel a má horečku, trápí Šilhavého

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia přišla před čtvrtečním zápasem Evropské ligy v Astaně o Josefa Hušbauera. Klíčového záložníka trápí vysoká teplota a nevolnost. „Je to citelná ztráta,“ komentovat jeho absenci trenér Jaroslav Šilhavý. Na palubě letadla jsou naopak Simon Deli, Michael Ngadeu i Danny, kteří nehráli v předchozím utkání ve Zlíně (1:1).



Co je přesně Hušbauerovi? Již několik dní ho zlobí viróza, kvůli které například musel brzy střídat ve Zlíně. „Necítil se dobře a v poločase mi říkal, že bude potřebovat jít dolů. Druhý den měl horečku,“ uvedl Šilhavý. „Pro nás je to velké oslabení. Pepa je náš dispečer a měl výbornou formu. Ale nedá se nic dělat, musíme ho nahradit.“

Podobně ztratil těsně před odvetou s APOELem také útočníka Milana Škodu, příznaky jsou ale u obou hráčů odlišné. „Milan neměl horečku, Pepovi stoupla včera přes 38 stupňů. Do toho nějaké zvracení, slabost. Nemělo smysl, abychom ho tahali s sebou do Astany a čekali, jestli se do čtvrtka zlepší,“ doplnil slávistický kouč.

Slavia letí do Astany bez Hušbauera. Budeme se snažit vybrat nejlepší sestavu, říká Šilhavý
Video se připravuje ...

Hušbauer tedy zůstal doma, kde se pokusí nemoc „vypotit“. Podle Šilhavého by teoreticky mohl stihnout už nedělní ligový zápas se Zbrojovkou Brno. „Uvidíme, co se z toho vyklube,“ doufá Šilhavý.

Kromě Hušbauera chybějí na palubě i dlouhodobě zraněný Muris Mešanovič, Per-Egil Flo, jenž není na soupisce pro EL, a Dušan Švento. Ten teprve začal po zranění v posledních dnech trénovat s týmem.

„Naopak Danny, Deli a Ngadeu jsou k dispozici a odletěli s námi. Jestli jsou připraveni zvládnout celý zápas? To uvidíme,“ usmál se Šilhavý, aniž by prozradil cokoliv o sestavě. „Budeme se snažit nasadit to nejlepší a bodovat.“

Hrát na umělé trávě nebude problém, jdeme si do Astany pro výhru, shodují se Bořil s Necidem.
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Slavia 1:1. Hosté mají rekord, padl vlastenec i penalta
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud