2. srpna 2018 • 13:05

Trenér Subotice: Ani náskok 4:0 by proti Spartě nemusel stačit

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou blízko velké senzace, ale ještě nejásají. Trenér fotbalistů Spartaku Subotica Vladimir Gačinovič je přesvědčený, že jeho tým ještě čeká náročná práce, aby v odvetě předkola dotáhl dnes na Letné došel po domácí výhře 2:0 k překvapivému postupu. Zaskočený nebyl z toho, že soupeř odvolal trenéra Pavla Hapala.



Jakou taktiku zvolíte do odvety? Bude podobná jako v prvním zápase?
„Taktika je připravená, ale omlouvám se, nechci ji prozrazovat dopředu. Záleží také na situaci, věci se pořád mění. Můžu však prozradit, že se něco chystá."

Určitě budete chtít vstřelit gól. Pak by to pro Spartu bylo hodně těžké.
„Pochopitelně to bude jeden z cílů, o které se budeme snažit. Je potřeba si však uvědomit, že před námi stojí těžký soupeř. Hráči jsou si vědomi toho, že musí být i navzdory počasí rychlí a plně připravení."

Překvapilo vás, že Sparta po prohře v prvním dvojzápase odvolala trenéra? Mění to pro vás něco?
„Až tak moc překvapený nejsem. Na druhou stranu jsme se zaobírali především námi a naší taktikou. Příliš jsme změny ve Spartě neřešili, koneckonců na tyto záležitosti nebyl ani čas, mezitím jsme odehráli jeden velmi těžký zápas v domácí soutěži."

Trenér Spartaku Subotica Vladimir Gačinovič během tiskové konference před odvetným utkáním 2. předkola fotbalové Evropské ligy Sparta Praha - Spartak Subotica
Trenér Spartaku Subotica Vladimir Gačinovič během tiskové konference před odvetným utkáním 2. předkola fotbalové Evropské ligy Sparta Praha - Spartak Subotica

Považujete bez okolků dnešní utkání jako největší zápas Subotice v historii?„Ano, určitě. Sparta byla na evropské scéně vždy výborná a je pro nás velká pocta, že proti ní můžeme hrát. V Srbsku jsou po úvodní výhře 2:0 velká očekávání. Musíme být v odvetě ještě lepší než před týdnem."

Sparta vás už určitě nepodcení. Bude to pro vás i o to těžší zápas?
„Je to tak. Je před námi velký a zároveň velmi těžký zápas. Já i všichni hráči Spartu považujeme za vrchol evropského fotbalu. Je jasné, že to pro nás bude mnohem těžší utkání než u nás v Srbsku. I kdybychom přijeli do Prahy s výsledkem 4:0 v zádech, Sparta je stále velmi silný soupeř a nebylo by rozhodnuto."

Šural před odvetou se Suboticou: Cílem je zaměstnávat jejich obranu a nedat jim prostor k útočení
Video se připravuje ...

Sparta trénovala před Suboticou. Na trávníku burcoval i Rosický
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud