Jan Malý
8. srpna 2019 • 15:30

Rumuni se ptali Webera: Máte prsten Arabely? Sahá vám majitel do sestavy?

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BUKUREŠTI | Že by se v Rumunsku řešilo jen místní FCSB a boleslavští přijeli k prvnímu utkání třetího předkola Evropské ligy jako nýmandi? Vůbec. I parta trenéra Jozefa Webera se ocitla v centru zájmu. Už na letišti na ni čekaly dva televizní štáby a na tiskové konferenci se kouč Středočechů musel vypořádávat s nezvyklými dotazy.



Ten nejvtipnější dotaz přišel ve chvíli, kdy se jedna z rumunských novinářek trenéra Webera zeptala, co by si přál, kdyby měl prsten pohádkové Arabely a mohl s ním otočit.

Boleslavský kouč uznale pokýval hlavou nad tím, že i tady znají oblíbený český pohádkový seriál, a pak odpověděl: „Přál bych si podobný výsledek jako v Ordabasy před týdnem.“ Odkázal tím na výhru 3:2 v kazašském Šymkentu.

Rumuni v dobrém Webera popichovali. „Bude pro vás výhodou, že FCSB bude z různých důvodů chybět devět hráčů základní sestavy?“ zněla další z otázek.

„Devět? A můžete mi je vyjmenovat?“ opáčil překvapeně trenér Středočechů. „Mohla bych, ale nechci, abyste to věděl,“ culila se rumunská žurnalistka. I Weber se rozesmál.

Klub, který pokračuje v tradici slavné Steauy Bukurešť, je také známý svérázným majitelem. Gigi Becali umí řešit věc razantně, bývá nevypočitatelný. A trenérům svého celku se neostýchá sáhnout do sestavy.

„Dělá to i váš majitel?“ tázali se Rumuni. „Bez komentáře,“ reagoval Weber. Ostatně i boleslavský prezident Josef Dufek na stejný dotaz odpovídal, když si ho vytáhla jedna z rumunských televizí.

Místní logicky zajímal i Weberův pohled na rumunské hráče v Česku. „Všichni víme, že ve Spartě hráli výborní rumunští hráči. Možná do ní nepřišli v pravou chvíli. Ale byli zpestřením české ligy, na Stancia nebo Chipcia lidé rádi chodili. Ale asi nebyli ve správnou dobu na správném místě,“ konstatoval Weber.

„Ale Stanciu se teď vrátil, tak třeba ve správnou dobu,“ dodal boleslavský kouč směrem k třaskavému příchodu Nicolae Stancia do Slavie, když byl ještě půlroku předtím jednou z hlavních tváří rivala z Letné.

Vše o Mladé Boleslavi čtěte ZDE›››

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud