Jan Malý
26. února 2014 • 16:43

Drogba jde proti „otci“. Večer nebudeme přáteli, ujišťuje Mourinho

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

GALATASARAY - CHELSEA 20:45 ONLINE | Bude to krásné setkání. Ačkoliv se hraje už o postup mezi nejlepších osm týmů Ligy mistrů a slušné peníze, v Istanbulu budou plát emoce výrazně i z jiných důvodů. Útočník Galatasaraye Didier Drogba se totiž postaví proti Chelsea (20.45, ONLINE na iSport.cz), klubu, kde strávil osm let a kde má spoustu přátel včetně jejího trenéra Josého Mourinha.



Jistě se mu čas od času honí hlavou, jak svým nejslavnějším gólem vyrovnával stav ve finále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov a následně proměnil poslední penaltu v rozstřelu, po němž se hráči Chelsea polaskali s „ušatým“ pohárem. Kvůli tomuto okamžiku a samozřejmě i mnoha dalším, jichž za osm let bylo požehnaně, přiznává Didier Drogba před utkáním proti „blues“, že s ním emoce cloumají.


„Bude to těžké,“ řekl kanonýr z Pobřeží slonoviny před prvním osmifinále Ligy mistrů. „Nemůžete vydržet na jednom místě osm let, pokud ho nemáte rádi. Zvlášť ve fotbale. Je to velmi emocionální. Chelsea miluju, ale nyní hraju za Galatasaray a udělám pro něj vše,“ dodal Drogba.

Drogba přišel do Chelsea v červenci 2004 z Marseille za 24 milionů liber. Než se vydal za nepříliš vydařeným dobrodružstvím do Číny, stala se z něj legenda. Se 157 góly je čtvrtým nejlepším střelcem ve stodevítileté historii klubu a kromě triumfu v Lize mistrů tu slavil tři tituly v Premier League, čtyři v FA Cupu a dva v Ligovém poháru.

ONLINE: Galatasaray - Chelsea ZDE »

MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 2. • 20:45
Galatasaray Istanbul
Galatasaray Istanbul
1:1
ONLINE
26. února
20:45
Chelsea FC
Chelsea FC
Góly

Domácí: 65. Chedjou

Hosté: 9. Torres

Sestavy

Domácí: Muslera – Eboué, Chedjou, Balta (46. Kaya), Telles – Hajrović (31. Kurtulus), Melo, Inan (C), Sneijder – Yilmaz, Drogba (80. Bulut).

Hosté: Čech – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Willian, Ramires, Hazard (90+2. Oscar), Lampard, Schürrle (66. Mikel) – Torres (68. Eto´o).

Náhradníci

Domácí: Ceylan, Kaya, Sarioglu, Gülselam, Kurtulus, Colak, Bulut

Hosté: Schwarzer, Cole, Kalas, Oscar, Mikel, Ba, Eto´o

Karty

Domácí: Inan

Hosté: Terry, Schürrle, Ramires, Čech

Rozhodčí

Carballo – Alonso, Yuste

Stadion

Türk Telekom Arena, Istanbul

Na Stamford Bridge si ho proto všichni váží. „Je unikátní,“ mluvil s uznáním o svém bývalém spoluhráči záložník Chelsea Frank Lampard. „Nikdo není takový typ jako on, s vlastnostmi buldozeru a zároveň s božským dotekem míče a zakončením. Mnoho důležitých gólů za nás vstřelil ve finálových zápasech nebo významných duelech. To vše z něj dělá ikonu a historickou postavu Chelsea,“ pokračoval v superlativech Lampard.

Porazit Chelsea? Musíme věřit, říká Drogba

S řadou hráči a dalšími lidmi kolem londýnského klubu čeká Drogbu vřelé přivítání. Nejsilnější objetí pak asi s trenérem José Mourinhem, pod nímž v Chelsea začínal a společně dosáhli například na dva ligové tituly.

„Budou to silné pocity, ale víme, že během zápasu nemůžeme být přáteli. Před ním a znovu po něm jsme velcí přátelé a máme před sebou velký respekt, ale během utkání ne,“ uvědomoval si Mourinho, že na dvakrát devadesát minut musí jakékoliv sympatie a kamarádství stranou.

Mourinho s Drogbou proti sobě stanuli už loni ve vyřazovací fázi Ligy mistrů, Mourinho s Realem Madrid ve čtvrtfinále vyřadil Galatasaray (3:0, 2:3). Drogba tehdy o Mourinhovi prohlásil, že to je, jako by šel proti svému otci.

Nyní mohl zavzpomínat na to, jaký byl Mourinho trenér. „Byl ke mně vždy férový. Když jsem si zasloužil, abych hrál, hrál jsem. Když jsem si to nezasloužil, nehrál jsem. To je důvod, proč ho tolik respektuji,“ řekl Drogba.

„Byl jedním z lidí, kteří mi pomohli v mém rozhodnutí, abych šel do Chelsea,“ připomněl střelec Galatasaraye, který je i přes sílu současné Chelsea odhodlaný. „Je asi desetkrát lepší než Galatasaray. Ale pokud bude šance na výhru jen jedno procento, musíme věřit,“ dodal Drogba.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud