12. března 2014 • 13:45

Beckenbauer: Aby Bayern nedopadl jako Barca. Na tu se nedá dívat

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč Bayernu Mnichov Pep Guardiola si sice postupovou remízu 1:1 s Arsenalem chválil, německý gigant, který se nenechal ovlivnit problémy svého šéfa Uliho Hoenesse, se ale dočkal po postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů kritiky z vlastních řad. S nelichotivým přirovnáním k Barceloně totiž přispěchal Franz Beckenbauer.



MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 3. • 20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
1:1
ONLINE
11. března
20:45
Arsenal FC
Arsenal FC
Góly

Domácí: 55. Schweinsteiger

Hosté: 57. Podolski

Sestavy

Domácí: Neuer – Lahm (C), Martínez, Dante, Alaba – Robben, Schweinsteiger, Götze (60. Kroos), Alcântara, Ribéry (85. T. Müller) – Mandžukić.

Hosté: Fabiański – Sagna, Mertesacker (C), Koscielny, Vermaelen – Cazorla, Arteta (77. Gnabry), Özil (46. Rosický), Oxlade-Chamberlain (84. Flamini), Podolski – Giroud.

Náhradníci

Domácí: Starke, van Buyten, Rafinha, Boateng, Müller, Kroos, Pizarro

Hosté: Viviano, Jenkinson, Hayden, Rosický, Flamini, Gnabry

Karty

Domácí: Dante, Martínez

Hosté: Podolski, Arteta, Mertesacker

Rozhodčí

Moen – Haglund, Andås – Johnsen, Edvartsen (všichni Norsko)

Stadion

Allianz Arena, München

Návštěva

68 000 diváků

"Nemůžeme v každém utkání dávat spoustu gólů. Hrajeme proti velmi silným soupeřům," uvedl trenér Pep Guardiola. "Hráli jsme chytře a skoro jsme nechybovali. Po vyrovnání nám chvíli dělali problémy, ale nešlo o nic velkého. Takže jsme spokojení, všechno dobře dopadlo," dodal bývalý kouč Barcelony.

Ne každý ale sdílel Guardiolovo nadšení. Mezi kritiky byla mimo jiné i legenda Bayernu Franz Beckenbauer. "Nakonec to dopadne jako v Barceloně a bude to nekoukatelný fotbal..." prohlásil.

Hoenesse čeká basa?

Zápas z tribuny sledoval i Hoeness, kterému vážně hrozí, že skončí ve vězení. Bývalý německý reprezentant se totiž v pondělí přiznal, že na daních zatajil 18,5 milionu eur, celkem podle státního zastupitelství dluží 27,2 milionu eur.

"Samozřejmě, že jsme to řešili i v kabině," citovala agentura AP kapitána Bayernu Philippa Lahma. "Nesmíme zapomenout, co všechno pro klub udělal," přidal sportovní ředitel Mathias Sammer.

Na výkonu Bayernu se však problémy jeho šéfa nijak nepodepsaly, přestože krátce po úvodní brance Bastiana Schweinsteigera v 55. minutě dovolili domácí soupeři vyrovnat.

"Od začátku jsme měli navrch a náš postup nebyl ani na chvíli v ohrožení," řekl střídající Thomas Müller, který mohl v závěru zápasu prodloužit vítěznou sérii Mnichova na 14 zápasů, penaltu po faulu na Arjena Robbena ale neproměnil.

Wenger přivezl hráče, který nemohl nastoupit

Sílu soupeře zpochybnil i trenér Arsenalu Arséne Wenger. "Bayern je pořád dobrý, ale už není nezranitelný jako v minulé sezoně. Jsou slabší hlavně v obraně, bohužel jsme toho nedokázali využít," přidal francouzský kouč.

Arsenal s Bayernem vypadl stejně jako v minulé sezoně Ligy mistrů v osmifinále a tentokrát pro londýnský celek začal neúspěšný večer v Mnichově už po příjezdu na stadion.

S týmem totiž do Německa přiletěl i Rjo Mijaiči, japonský záložník ale nemohl být ani na lavičce, protože se na poslední chvíli zjistilo, že není na soupisce pro Ligu mistrů.

"Chtěl jsem ho pustit na hostování, proto jsme ho na soupisku nenapsali," vysvětlil Wenger. "V sobotu byl v nominaci na čtvrtfinále Anglického poháru, takže s námi odletěl i do Německa... Ale na výsledek s Bayernem to vliv nemělo," dodal.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud