15. dubna 2014 • 10:38

Klenot Barcelony. Mladík rozhodl finále nádherným gólem z půlky

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zlatá generace vozila tituly odjinud. Hrát v Praze, zvítězíme taky, věří Reichel
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
VŠECHNA VIDEA ZDE

O budoucnost nemusí mít ve fotbalové Barceloně strach. Katalánský výběr do 19 let suverénně ovládl premiérový ročník UEFA Youth League, když ve finále přemohl portugalskou Benfiku Lisabon 3:0. Závěrečný gól talentovaného útočníka Munira El Haddadiho, autora dvou branek, kandiduje na jednu z nejhezčích tref roku. 



MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 4. • 16:30
Benfica Lisabon
Benfica Lisabon
0:3
ONLINE
14. dubna
16:30
FC Barcelona
FC Barcelona
Góly

Domácí:

Hosté: 8. Tarín, 33. El Haddadi, 88. El Haddadi

Sestavy

Domácí: Graca – Ramos, Nunes (C), Alfaiate (83. Gomes), Rebocho – Costa (64. Pereira), Estrela, Rochinha – Santos, Guedes, Baldé

Hosté: Ondoa – Quintilla, Tarín, Riera (C), Godswill – Kaptoum (89. Ebwelle), Ortega, Enguene (72. Antonio) – El Ouriachi, El Haddadi (92. Rolón), Traoré

Karty

Domácí: Santos, Baldé, Nunes

Hosté: Godswill, Ortega, Riera, El Haddadi, Antonio

Rozhodčí

Zelinka (CZE) – Pelikán, Mencl (CZE) – Klossner (SUI)

Stadion

Colovray Stadium, Nyon

Mládežnická akademie La Masia znovu ukázala, že dokáže produkovat nejlepší světové fotbalisty. Talenti z Barcelony v prvním ročníku UEFA Youth League, mládežnické podoby Ligy mistrů, naprosto dominovali.

Katalánci v soutěži ani jednou neprohráli, ztratili body pouze ve skupině (remíza 1:1 s AC Milán). Suverénně si vedli i v pondělním finále, když přejeli Benfiku Lisabon 3:0 a poté mohli křepčit s pohárem.

Největší drahokam z mládežnické líhně válí v útoku. Munir El Haddadi, španělský snajpr s marockými kořeny, ve finále vstřelil dvě branky, hlavně ta druhá byla excelentní.

V 88. minutě držel míč na půlící čáře. Místo přihrávky ale zvedl hlavu, všiml si, že brankář portugalského celku stojí daleko z branky a překvapivě vypálil. Dalekonosný lob z půlky hřiště mu vyšel a míč zaplul do sítě.

"Viděl jsem brankáře před vápnem, zkusil jsem ho přelobovat a vyšlo to," culil se hlavní hrdina utkání. "Odehráli jsme skvělý zápas. Pracovali jsme jako tým a každý si tenhle úspěch zaslouží. Je to odměna za naší práci, zasloužili jsme si vyhrát," hodnotil osmnáctiletý mladík.

VIDEO: sestřih finále UEFA Youth League (druhý gól El Haddadiho v čase 2:16)

El Haddadi suverénně ovládl statistiky mládežnické Ligy mistrů. Stal se nejlepším střelcem (11 branek), přidal nejvíc asistencí (5), k tomu nejvíckrát vystřelil na bránu (27). Není divu, že okolo barcelonského supertalentu krouží i jiné evropské kluby.

Munir na sebe upozornil už jako dorostenec v klubu CF Rayo Majadahonda, kde ve 29 zápasech nastřílel 32 gólů. Ve Španělsku ho chtěli Real i Atlético Madrid, zajímal se také Manchester City. Munir El Haddadi nakonec v roce 2011 podepsal Barceloně a zapojil se do slavné mládežnické akademie.

Poté, co začal zářit v UEFA Youth League, se letos znovu zvedl zájem ostatních celků. Trenér Arsenalu Arséne Wenger ho přirovnal k Cesku Fábregasovi, situaci sondovali i PSG a Bayern Mnichov.

El Hadaddi se nakonec rozhodl prodloužit kontrakt v Barceloně až do roku 2017. Výkupní klauzule dělá 12 milionů eur s tím, že pokud se prosadí do A týmu, zvýší se na 35 milionů eur (962,5 milionu korun).  

Barcelona, která má od FIFA momentálně zastavené transfery na dvě přestupová období, může zářit spokojeností. Stále totiž v klubu vlastní hráče, kteří současné hvězdy týmu jednou dokáží nahradit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud