6. srpna 2014 • 04:59

Sparto, dávej bacha! Co ji (ne)může připravit o postup přes Malmö

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvoubrankový náskok po domácím výsledku 4:2, vítězná euforie a tryskající energie z celého týmu. Fotbalisté Sparty jdou do odvety 3. předkola Ligy mistrů ve švédském Malmö v téměř ideálním rozpoložení. Soubor Vítězslava Lavičky se ale zároveň musí mít na pozoru, proti Letenským se postaví odhodlaný a silný domácí tým. Co před večerním utkáním hraje do karet Spartě, co naopak Malmö?



+ ROZJETÝ LAFATA

Sparťanský kapitán se jen usmíval, když mu novináři na předzápasové tiskovce nadhodili srovnání se Zlatanem Ibrahimovicem. Švédskou superstar, která kariéru nastartovala právě v Malmö. A jejíž obrázek visí mezi místními legendami v útrobách stadionu.

Lafatu po osmibrankovém tajfunu ve dvou zápasech s Levadií Tallinn a Malmö nyní bere celá Evropa vážně. Švédové po prvním zápase na Letné nechápali, kde se na takové úrovni vzal tak kvalitní střelec. Lafatovi momentálně do branky padá téměř všechno, čehož Sparta jistě hodlá využít.

+ SEBEVĚDOMÍ VÍTĚZNÉ MAŠINY

Kromě zápasu v Tallinnu, kam už jela za rozhodnutého stavu, Sparta všechna soutěžní utkání v začínající sezoně vyhrála. Sehraný, nažhavený a hladový kolektiv válcuje soupeře na potkání, v šesti zápasech nastřílel už dvacet gólů. Pře odvetou v Malmö to vypadá, že dobře fungující stroj nemůže v dalším kroku do milionářské soutěže nic zastavit.

+ NÁSKOK PŘED ODVETOU

Poločas 1:2, honící se černé vzpomínky na loňský průšvih s Häckenem. Rozpačitý úvod domácího zápasu se švédským soupeřem ale Sparta rozcupovala ve druhém dějství. Po přestávce uzemnila Malmö třemi zásahy a vytvořila si slibnou pozici do odvety. Sparťané ví, že pokud nebudou bláznit, v silách mužstva je bezpečný postup do play off o Ligu mistrů.

Sparťanský trénink ve švédském Malmö před odvetou 3. předkola Ligy mistrů
Sparťanský trénink ve švédském Malmö před odvetou 3. předkola Ligy mistrů

- ZRANĚNÁ OBRANA

Před domácím zápasem s Malmö vypadl na poslední chvíli Ondřej Švejdík, do odvety zase nemůže Sparta počítat s Mariem Holkem. Defenzivní pilíř vyřadilo zranění kotníku. "Je to stabilní hráč naší sestavy, takže to komplikace je, ale hráči, kteří jsou připraveni Maria nahradit, jsou dostatečně zkušení – ať je to Radek Kováč, nebo Jakub Brabec. Nemáme pochybnosti, že by v tom měl být problém," uvedl trenér Lavička. Ustojí obrana nápor domácích útočníků?

- OFENZIVNÍ ŠVÉDSKÁ SÍLA

Malmö disponuje mimořádně silným útokem. V lize si drží průměr přes dvě branky na zápas, i na Letné hráči předvedli, že dokáží udeřit. Švédové potřebují minimálně dvakrát skórovat, přesně to se jim povedlo i v Praze. "Vyhrát 2:0 pro nás není nic nemožného, podstatné je vstřelit první gól. Pokud bychom soupeře rozhodili hned na začátku, bude naše šance na postup vysoká," burcoval domácí trenér Age Hareide.

- PEKELNÁ ATMOSFÉRA

Malmö se může pochlubit téměř novým stánkem, teprve pět let starou arénou Swedbank Stadion. Na stadionu s kapacitou 21 000 diváků se očekává sedmnáctitisícová návštěva a pekelná atmosféra. "Máme skvělé fanoušky a víme, že budou stát za námi. Řekl jsem hráčům, ať se soustředí jen na první gól. Jakmile jej dáme, zvedne to nás i diváky a než se nadějeme, bude to 2:0," věřil den před utkáním kouč Hareide.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud