7. srpna 2014 • 12:25

Odvolání trenéra Lavičky? Hloupost. Chyba, brání ho Vácha

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA | Fotbalisté Sparty se po vyřazení ve 3. předkole Ligy mistrů postavili za trenéra Vítězslava Lavičku, jehož pozici by selhání na hřišti Malmö (0:2) mohlo ohrozit. Záložník Lukáš Vácha případné odvolání označil za hloupost, Josef Hušbauer zdůraznil, že letenský tým v této sezoně prohrál poprvé, byť v důležitém utkání.



Domů přijeli zklamaní, sotva dokázali usnout. Dnes ráno už se ale museli fotbalisté Sparty hlásit na Letné, kde je čekala regenerace a trénink. Z vyřazení ve 3. předkole Ligy mistrů se vzpamatovávají pomalu, ztráta dvougólového náskoku je mrzí. „Chtěli jsme Ligu mistrů, protože tady dlouho nebyla,“ smutnili záložníci Lukáš Vácha a Josef Hušbauer.

Že by špatným výkonem v odvetném zápase ohrozili pozici trenéra Vítězslava Lavičky, si nepřipouštějí. „Byla by hloupost, kdyby trenér Lavička odešel,“ prohlásil Vácha. „Není to na místě, aby se řešila jeho pozice, určitě by to byla chyba,“ přidal se Hušbauer.

Zároveň upozornil, že Sparta v této sezoně prohrála první zápas. „Byl důležitý, hrálo se o Ligu mistrů. Ale řešit trenéra? Na to je ještě brzy,“ dodal.

Jenže za poslední dva roky Sparta selhala v Evropě už podruhé. V minulém ročníku padla s Häckenem, letos s jiným švédským soupeřem z Malmö. Do Ligy mistrů se nepodívá dlouhých deset let.

„Když to vezmu ze širokého pohledu, na double čekala Sparta sedm let, na titul čtyři roky. Na Ligu mistrů bude prostě ještě chvíli čekat,“ mrzelo Váchu. „Musíme se dostat alespoň do Evropské ligy, abychom to trošku napravili. A ukázat, že zas tak slabí nejsme. Ale víme, že se bude řešit, že Plzeň postoupila do LM dvakrát a my zase ne…“ pokrčil rameny Hušbauer.

Hned po vyřazení se na sparťany snesla ostrá kritika z řad vlastních fanoušků. Jen na twitteru si Vácha přečetl nepříjemné vzkazy, na které odepsal: „Padáme, abychom vstávali. Díky za podporu a díky i za haters kritiku.“

Druhý den jen s úsměvem dodal, že tohle k fotbalu patří. „Tak to má být. Nečetl jsem všechno, jen něco. Ale od lidí, kteří mě znají, jsem obdržel povzbudivé zprávy. Toho si vážím, že nenapíšou, jen když vyhráváme. Člověk se ale samozřejmě nikdy nevyhne negativní kritice. Buď ho posílí, anebo se z toho třeba, jak to říct slušně... Bude se v tom prostě patlat,“ řekl Vácha.

Za hlavní důvod toho, proč Sparta nepostoupila do play off Ligy mistrů, označil selhání v koncovce. „Nedokázali jsme vstřelit branku na hřišti soupeře, což Malmö dokázalo na Letné hned dvakrát,“ povzdychl si.

Přitom šance si letenský tým v prvním poločase vypracoval po protiútocích. Hůře už si počínal po přestávce. Proč? „Malmö se hodně zatáhlo, hrálo v deseti na jejich polovině. Pak je to těžký. Nějaké centry jsme měli, ale nikoho jsme nenašli,“ dodal Hušbauer.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud