7. srpna 2014 • 00:10

Lavička: Vyřazení je pro Spartu rána. Podobný neúspěch jako s Häckenem

Autor: ČTK, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po roce musí trenér Sparty Vítězslav Lavička spolknout v evropských pohárech další velké zklamání. Jeho svěřenci neudrželi dvougólový náskok a po prohře 0:2 v Malmö předčasně ukončili působení v předkole Ligy mistrů. "Soupeř nám dal lekci z produktivity," řekl Lavička.



Letenský kouč se po zpackané odvetě ve Švédsku pustil do srovnání s loňským vyřazením s Häckenem a uvedl, že se oba neúspěchy nápadně podobají. "I teď jsme doplatili na obdržené branky, které jsme dostali v Praze. A také na to, že jsme nedokázali ve druhém zápase dát gól," podotkl Lavička.

Přitom sparťané byli minimálně ve dvou případech velice blízko, aby skórovali. Střelecká muška však selhala jak Davidu Lafatovi, tak Radoslavu Kováčovi, jenž nastřelil břevno.

Sparťané na míč nedosáhl, proletěl až za záda brankáře Bičíka
Sparťané na míč nedosáhl, proletěl až za záda brankáře Bičíka

"V první půli jsme sice byli pod tlakem, ale měli jsme nějaké šance, mohli jsme dát gól, ale nedokázali jsme to, což je v pohárech velký problém," uvědomuje si Lavička.

Brzkého vyřazení lituje, protože cílem Sparty byla účast v základní skupině Ligy mistrů. To se nepodařilo. "Je to rána, krutá skutečnost," přiznal trenér. "Ale velký tým se dokáže vypořádat i s touto skutečností a já věřím, že to dokážeme, že nás vyřazení motivuje být ještě lepší."

Zejména musí najít motivaci pro kvalifikaci Evropské ligy, která teď sparťany čeká. "Chceme hrát na podzim poháry, protože Sparta i fanoušci si to zaslouží," dodal Lavička.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud