Jan Podroužek
28. července 2015 • 13:48

Jak se změní sestava Sparty? Vrací se Costa, vypadne Steinhöfer

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 18:15 | Ruští boháči z východu, CSKA Moskva, se dnes letenskému výběru postaví ve třetím předkole Ligy mistrů. Vedení českého vicemistra by mile rádo utnulo dekádu, kterou strávilo mimo evropskou elitu. A pod dojmem blamáže na Vysočině proto trenér Zdeněk Ščasný chystá změny v sestavě. Na ráně je čerstvá posila, německý halvbek Markus Steinhöfer.



MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 7. • 18:15
CSKA Moskva
CSKA Moskva
2:2
ONLINE
28. července
18:15
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 14. Dzagojev, 52. Tošić

Hosté: 15. Fatai, 57. Krejčí

Sestavy

Domácí: Akinfejev (C) – Mário Fernandes, Ignaševič, A. Berezuckij, Nababkin (46. Ščennikov) – Wernbloom, Natcho – Tošić (86. Strandberg), Jeremenko, Dzagojev (72. Milanov) – Musa

Hosté: Bičík – Mareček, Holek, Hybš – Frýdek, Dočkal (C) (90+2. Brabec), Vácha, Matějovský, Costa – Fatai (57. Konaté), Krejčí (84. Paixao)

Karty

Domácí: Tošić, Wernbloom, Strandberg

Hosté: Holek, Krejčí, Fatai, Matějovský

Rozhodčí

Estrada – Martínez, Martín (vš. Španělsko)

Stadion

Arena Chimki, Moskva. Kapacita: 18000 diváků.

Skoro jako jedna parta nakráčela Sparta s Plzní v pondělí brzy ráno do odletového prostoru pražského letiště. Viktoria na cestu do Tel Avivu, Letenští směr Moskva. Oba za třetím předkolem Ligy mistrů. A oba v naprosto obrácených pozicích, přesto se společnými sny o milionech a nejlepší fotbalové společnosti v Evropě.

Totiž jak velký favorit je Viktoria proti Maccabi Tel Aviv, za tak velkého outsidera mají sázkovky Spartu proti CSKA. Kurzy na favority v obou zápasech se pohybují kolem hodnoty 1,3. Českému mistrovi se hodně věří, vicemistrovi hodně nevěří.

Pravděpodobná sestava Sparty proti CSKA Moskva
Bičík - Mareček, Holek , Hybš - Frýdek, Matějovský, Vácha , Dočkal , Costa - Paixao, Krejčí
Základní sestava Sparty proti Jihlavě

Bičík - Mareček, Holek, Hybš - Steinhöfer, Matějovský, Vácha, Dočkal, Frýdek - Paixao, Krejčí

„Nejvíc mi vadí to, že sami sebe dostáváme naším přístupem pod tlak,“ postěžoval si trenér Zdeněk Ščasný ještě na páteční bezbrankovou plichtu v Jihlavě a hlavně na projev svého týmu. „Ten zápas nám nevyšel v žádném případě. A jak už jsem avizoval, budou změny!“

Pevným hlasem prozradil, že ve svém souboru nebude tolerovat delší výkonnostní agónii. A proto ze sestavy vypadne pravý halvbek Markus Steinhöfer. Nevyšlo mu to jak na Vysočině, tak i předtím v generálce v Chotěbuzi. A už předtím proti Vitesse Arnhem zapadal do podprůměru.

Na jeho místo se nabízí dvě varianty. Buď se doprava přesune levák Martin Frýdek, nebo dostane šanci od začátku Tiémoko Konaté. „Do toho se ale ještě pouštět nechci. Samozřejmě máme připravenou variantu, jen řeknu, že chci, abychom byli rychlejší, protože právě rychlostí bychom v Moskvě měli uspět,“ zarazil svou informační velkorysost Ščasný.

S velkou pravděpodobností vrátí do zahajovací jedenáctky Costu. Zimbabwan v Jihlavě stál kvůli trestu z loňské sezony, teď si kouč láme hlavu, jestli ho zařadit do stoperské trojice, nebo k levé lajně. „Obě možnosti řeším,“ přiznal.

Při druhé volbě by zůstal Konaté na lavičce a Frýdek by šel doprava. Při první, zdá se, by dostal prostor dynamický Afričan z Abidžanu, o němž na předsezonní tiskovce Ščasný prohlásil, že mu tato pozice v systému 3-5-2 velmi vyhovuje.

S týmem do Moskvy odletěl i kapitán David Lafata . Vyrazil ale spíš v malé roli talismana, než že by si v areálu Chimki dnes večer střihl velký part. Přitom ani útok nemusí zůstat nedotčen, i přes stálou absenci Lafaty. Tedy pokud se Ščasný rozhodne, že zvedne výbušnějšího Kehindeho Fataie z lavice náhradníků.

Úsilí Sparty je zřejmé. Nespoléhat se, že ubrzdí útok CSKA, ale že mu vyvětrá defenzivu, aby odveta za týden v Praze byla k něčemu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud