Jan Podroužek
28. července 2015 • 10:50

Ne jen ze jména živ je fotbalista. Razantní Ščasný může být klíčem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě naposledy si pojďme dát krátkou reminiscenci. Jednou větou. Sparta v Jihlavě byla bídná, pomalá, vůbec ne taková, aby vzbuzovala naděje před bojem o Ligu mistrů. A Zdeněk Ščasný, trenér, to dobře viděl a nenechá to tak. To je dobrá zpráva pro tým, který v nedávné době ještě žil svou základní jedenáctkou, do které se nesahalo, ani když byl někdo totálně z formy…



Sparta má sama o sobě dobrý tým. Kádr dobrých hráčů, kteří si můžou dělat laskominy na titul, na úspěchy na evropské scéně. Je ale potřeba, aby každý jednotlivec v mužstvu věděl, že gratis k němu nic nepřijde.

A tak to na mě v minulých letech dost často působilo. V případě Ladislava Krejčího, někdy Bořka Dočkala, Lukáše Váchy. Každý jeden z nich měl na čas poznat úzké prostory na lavičce náhradníků, ale třeba pod minulým koučem Vítězslavem Lavičkou nikdy na nic podobného nedošlo. Všechny zasáhlo víkend co víkend udělení plošné milosti.

Pod Ščasným, zdá se, taková shovívavost nepadá do úvahy. Odnese to za velmi špatnou výkonnost Markus Steinhöfer, a pak ještě někdo, koho nahradí Costa. A pak ještě někdo… Kouč se prý rozhodl celkem pro tři změny v jedenáctce, která byla na Vysočina jalová.

I to je cesta, jak pokořit na první pohled pro český klub téměř neschůdnou nemistrovskou část kvalifikace Ligy mistrů.

Ne jen ze jména živ je fotbalista. Notabene ne ten, který chce účinkovat mezi evropskou elitou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud