6. srpna 2015 • 14:00

Palička o vypadnutí Sparty z LM: CSKA si dal pozor i mimo hřiště

Autor: iSport.cz, šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Začátek jako z učebnice fotbalu. Pak přišly hrubé chyby domácích a také zaváhání sudího. Přesně tak popisuje trenér Vlastimil Palička včerejší utkání Sparty v odvetě 3. předkola Ligy mistrů proti CSKA (2:3).  „Bylo to sice i dílem špatné hry CSKA, ale sparťané hráli agresivně, rychle a po křídlech,“ říká o vstupu Letenských do utkání fotbalový trenér.



„Začátek mě moc příjemně překvapil. Rychlých 2:0 po krásných akcích, jak podle metodické příručky," věnuje se Palička vydařenému úvodu domácích, kdy se během prvních šestnácti minut trefili Ladislav Krejčí a Kehinde Fatai.

To však platilo do nějaké 25. minuty, pak se začal vývoj utkání obracet. "Jako by domácí tým chtěl ukázat, že je na tom fotbalově lépe než soupeř. Přitom ono platí, že za stavu 2:0 je potřeba řešit situace jednodušeji,“ hodnotí hru Pražanů Palička.

A právě při jedné z chyb se dostal moskevský klub zpět do utkání. „To hrálo velkou roli. Myslím, že kdyby nebyl u střelce Mareček, ale třeba Brabec, že by to vyřešil skluzem. Byl u útočníka CSKA o zlomek vteřiny později, a právě ten zlomek se řeší skluzem,“ popisuje bývalý trenér Trenčína, Olomouce či Zlína.

Dočkal: Ptal jsem se rozhodčí, jestli je spokojený. Řekl, že ano
Video se připravuje ...

Rus se víc svíjel, řekl Krejčí o červené pro Matějovského
Video se připravuje ...

„V naší lize hráče Sparty chybám nikdo nedonutí, ale na téhle úrovni je to jiné. Je jednoduché si přihrávat nakrátko, když vás nikdo nenapadá,“ tvrdí a zároveň si myslí, že velkou roli v utkání sehrál i italský arbitr Mazzoleni.

„Ve dvou klíčových momentech Spartu poškodil. Matějovského vyloučení bylo velmi přísné. Další hrubkou bylo přehlédnutí penaltového faulu na Lafatu . Matějovský šel do souboje prudce, ale stejně tak i protivník. Ten se tam potom začal válet, i když bylo jasné, že mu nic není,“ zastává Palička podobný názor jako sparťanský tábor.

Navíc dodává, že to nemusela být shoda okolností. „Trenéři i hráči CSKA v prvním zápase Spartu podcenili, tentokrát si dali pozor nejenom na hřišti.“

Ščasný po prohře s CSKA: Rozhodčí hrubě ovlivnil utkání
Video se připravuje ...

Lukáš Vácha po prohře 2:3 s CSKA Moskva
Lukáš Vácha po prohře 2:3 s CSKA Moskva

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud