20. srpna 2015 • 18:47

Malmö štvalo chování hráčů Celtiku: Jsou jako prasata a děti

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápasy na skotské půdě jsou pro každý tým náročné. V prvním duelu play off Ligy mistrů proti Celtiku Glasgow to na vlastní kůži pocítili fotbalisté Malmö. Švédský tým, který loni vyřadil z prestižní soutěže Spartu, rychle prohrával 0:2, ztrátu nedokázal dohnat, prohrál 2:3 a po utkání se jeho fotbalisté hodně zlobili. "Domácí se chovali jako prasata. Všichni," běsnil po utkání hostující gólman Johan Wiland.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Úspěch domácích barev zajistil ďábelský vstup do zápasu. Celtic v úvodní desetiminutovce vstřelil dvě branky, po zápase se radoval z výhry 3:2. Hostům se však nelíbilo, jak se k nim hráči skotského mistra chovali na hřišti.

"Jsou to prasata, všichni, tak to prostě je," sdělil bez okolků brankář Malmö Johan Wiland přítomným švédským reportérům. "Musíte ale zůstat v klidu a na hřišti dělat to, co máte," zamyslel se 34letý brankář. "Ale Leigh Griffiths (autor dvou branek Celtiku), jak to říct, choval se jako dítě, pořád někoho tahal za dres."

Ke kritice domácího výběru se přidal i Wilandův kolega Rasmus Bengtsson. "Mají tam hráče, kteří hodně mluví. Asi víte, jak to myslím. Jejich kapitán Scott Brown a někteří další to takhle zkouší, je to jejich styl. Ale měli by se víc zaměřit na vlastní výkon, nemyslím si, že jim to pomohlo," hodnotil devětadvacetiletý stoper.

Norský útočník Jo Inge Berget ale tak rázný nebyl. "Neřekl bych, že je to parta prasat. Mají v týmu dobré hráče, věděli jsme už před zápasem, že to bude těžké."

Na vyprodaném Celtic Parku to má každý tým složité, své by o tom mohla vyprávět naříklad slavná Barcelona, která zde měla problémy v Lize mistrů. Zdejší diváci vytváří jednu z nejpůsobivějších atmosfér na světě, hráči jdou do každého souboje naplno. A zřejmě nejen to.

Bude to stačit na Ligu mistrů? Nebo se bude radovat švédský mistr? Loňský přemožitel pražské Sparty bude moct porážku 2:3 odčinit v odvetě, která je na programu 25. srpna.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud