17. února 2016 • 22:41

Real Madrid i Wolfsburg vyhrály a jsou blízko čtvrtfinále Ligy mistrů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Fotbalisté Realu Madrid v úvodním osmifinále Ligy mistrů zvítězili na hřišti AS Řím 2:0 a zařídili Zinédineu Zidaneovi úspěšnou trenérskou premiéru v elitní soutěži. K postupu nakročil také Wolfsburg, který ve druhém dnešním zápase zvítězil v Belgii nad Gentem 3:2. Odvety se hrají 8. března.



První šanci v Římě, kde rozhodovali čeští sudí v čele s Pavlem Královcem, si v 17. minutě vypracovali domácí, El Shaarawy však zblízka přestřelil. Real častěji držel míč, ale k zakončení se moc nedostával. Až po půlhodině hry Marcelův volej těsně minul tyč. Španělský tým tak poprvé od roku 2011 za první poločas v LM nevyslal jedinou střelu na branku.

V 57. minutě už se hosté prosadili. Ronaldo udělal povedenou kličku Florenzimu, který pak ještě jeho tvrdou ránu tečoval do branky. Portugalský kanonýr se venku trefil poprvé od konce listopadu a 89. zásahem si pojistil pozici nejlepšího střelce v historii Ligy mistrů.

Římané si pak vytvořili velký tlak a Vainqueur po přistrčení od střídajícího Džeka pálil jen těsně mimo. Na druhé straně zase o kousek minul branku hlavičkující Ronaldo. Domácí hráči se pak hodně zlobili na Královce, že po souboji Carvajala s Florenzim neodpískal pro AS penaltu.

Čtyři minuty před koncem ještě pojistil náskok Realu střídající Jesé po individuální akci. "Bílý balet" je tak na dobré cestě, aby v pohárech poprvé po 28 letech postoupil přes italského soupeře.

Wolfsburg veze výhru z Gentu

Wolfsburg v souboji nováčků vyřazovací fáze Champions League přehrával domácí Gent a minutu před pauzou převahu poprvé vyjádřil gólově. Rozběhlý Draxler si narazil míč s Vieirinhou a skóroval povedenou střelou.

Německý reprezentant přidal druhou branku deset minut po změně stran poté, co využil velkou chybu obrany Gentu a obloučkem přehodil brankáře Selse. Po hodině hry zvýšil zblízka Kruse po přihrávce Träsche.

V závěrečné desetiminutovce však ještě belgické mužstvo vývoj dvojutkání zdramatizovalo, když se prosadili Kums a těsně před koncem náhradník Coulibaly.

Úvodní osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů

KAA Gent - VfL Wolfsburg 2:3 (0:1)
Branky: 80. Kums, 89. Coulibaly - 44. a 54. Draxler, 60. Kruse. Rozhodčí: Moen - Haglund, Andas - Johnsen, Edvartsen (všichni Nor.). Diváci: 19.978.

Sestavy:

Gent: Sels - Nielsen, Mitrovič, Asare - Foket, Milicevic (61. Saief), Renato Neto, Kums, Dejaegere - Depoitre (80. Coulibaly), Simon (60. Matton). Trenér: Vanhaezebrouck.
Wolfsburg: Casteels - Jung (45.+1 Schürrle), Dante, Knoche, Rodriguez - Träsch, Luiz Gustavo - Vieirinha (80. Schäfer), Arnold, Draxler - Kruse (90.+2 Putaro). Trenér: Hecking.

AS Řím - Real Madrid 0:2 (0:0)
Branky: 57. Ronaldo, 86. Jesé. Rozhodčí: Královec (ČR) - Slyško (SR), Wilczek - Ardeleánu, M. Paták (všichni ČR). Diváci: 55.612.

Sestavy:

Řím: Szczesny - Florenzi (87. Totti), Manolas, Rüdiger, Digne - Pjanič, Vainqueur (77. De Rossi), Nainggolan - Salah, Perotti, El Shaarawy (64. Džeko). Trenér: Spalletti.
Real: Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Modrič, Kroos, Isco (64. Kovačič) - James Rodríguez (82. Jesé), Benzema, Ronaldo (89. Casemiro). Trenér: Zidane.

Cristiano Ronaldo v utkání proti AS Řím
Cristiano Ronaldo v utkání proti AS Řím

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud