16. února 2016 • 23:20

Příběhy šlágru LM: Courtois držel Chelsea, Ibra pálil i spálil

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká očekávání fanoušků naplněna. První utkání osmifinále Ligy mistrů mezi PSG a Chelsea skutečně nabídlo velmi zajímavou podívanou. Hned několik hráčů na obou stranách si prožilo své „minipříběhy“. Zaujal hvězdný Zlatan Ibrahimovic, jeho kolega Edison Cavani, ale také brankář soupeře Thibaut Courtois či záložník John Obi Mikel.



Ibrahimovic: Skóre otevřel, ale neuzavřel

Jako vždy na něj byla upřena obrovská pozornost. A kanonýr PSG Zlatan Ibrahimovic natěšené fanoušky nezklamal, od začátku zápasu ho bylo plné hřiště. Nejdříve sice dostal za tvrdý faul žlutou kartu, poté se ale předvedl v lepším světle. Ve 39. minutě totiž z přímého kopu tečovanou střelou otevřel skóre zápasu.

Ke konci poločasu ale přišla Zlatanova horší chvilka. Po rohovém kopu soupeře prohrál hlavičkový souboj s Diegem Costou a míč se dostal k úplně volnému Johnu Obimu Mikelovi. Ten neváhal a vyrovnal. Napravit to mohl švédský útočník v nastavení celého zápasu, ale velkou šanci neproměnil. To ještě může PSG mrzet.

John Obi Mikel: Z psance hrdinou

Velký příběh si prožil muž, do kterého by to asi nikdo neřekl. Nenápadný defenzivní záložník Chelsea John Obi Mikel. Ten totiž nejdříve nezvládl defenzivní činnost, když fauloval v nebezpečném prostoru. Ve zdi se pak otočil zády a míč vystřelený Zlatanem Ibrahimovicem tečoval do vlastní sítě.

Ač Mikel určitě nepatří mezi tradiční střelce, za chvíli svoji chybu odčinil. To když se po rohovém kopu ocitl sám před brankářem PSG a nezaváhal. Mikel nic nevymýšlel, míč vypálil vší silou a mohl slavit vyrovnávací branku.

Edison Cavani: Ideální žolík

Pro leckoho muselo být překvapením, že se nevešel do základní sestavy. Kanonýr Edison Cavani patří mezi nejžádanější útočníky světa, proti Chelsea se ale dostal do hry až v 74. minutě. A trenérovi Laurentu Blancovi hned ukázal, že příště by prosil základ. Jen čtyři minuty po svém nástupu si totiž perfektně pohlídal, aby nebyl v ofsajdu, a neomylně zakončil. 2:1.

Thibaut Courtois: Kolik by to bylo bez něj...

Dostal dva góly a přestože se možná bude mluvit o tom, že tomu druhému mohl zabránit, těžko ho bude trenér Chelsea Guus Hiddink kritizovat. Brankář Thibaut Courtois totiž svůj tým během zápasu mnohokrát podržel.

Ať už to byl přímý kop Ángela di Maríi a nebo především velká šance Zlatana Ibrahimovice v posledních minutách. V pohárové matematice naprosto klíčový zákrok.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud