5. května 2021 • 23:10

SESTŘIH LM: Chelsea - Real 2:0. Postup vystřelili Werner a Mount

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Chelsea po devíti letech postoupili do finále Ligy mistrů. V domácí semifinálové odvetě v Londýně porazili Real Madrid 2:0, úvodní zápas skončil 1:1. Svěřenci trenéra Thomase Tuchela si o nejprestižnější klubovou trofej zahrají s dalším anglickým týmem Manchesterem City, který vyřadil Paris St. Germain. Finále se uskuteční 29. května v Istanbulu.



Na stadionu Stamford Bridge vstřelili góly v prvním poločase Timo Werner a krátce před koncem utkání Mason Mount. Chelsea ani v pátém pohárovém souboji s Realem neprohrála. Tuchela jako prvního kouče v historii soutěže čeká druhé finále za sebou se dvěma různými kluby, loni s PSG podlehl Bayernu Mnichov 0:1.

Do základní sestavy Realu se vrátil uzdravený kapitán a stoper Ramos, od začátku za hosty nastoupila i bývalá ofenzivní opora "Blues" Hazard. V útoku Chelsea dostal Havertz přednost před střelcem gólu z úvodního utkání Pulisicem.

SESTŘIH LM: Real - Chelsea 1:1. Na hostující gól odpověděl Benzema
Video se připravuje ...

Domácí začali aktivněji. Další někdejší hráč Chelsea brankář Courtois v úvodu zastavil Rüdigerovu střelu i Mountův nebezpečný centr. Wernerův gól z 18. minuty ještě neplatil kvůli ofsajdu. Na druhé straně Benzemovu tvrdou ránu vyrazil gólman Mendy.

Londýnské mužstvo otevřelo skóre ve 28. minutě. Havertzův lob se od břevna odrazil k volnému Wernerovi a ten zblízka hlavou trefil prázdnou branku. Mendy chvíli nato zvládl i druhý souboj s Benzemou a hlavičku madridského kanonýra vytáhnul nad břevno.

Jorginho během semifinálové odvety s Realem
Jorginho během semifinálové odvety s Realem

Chelsea mohla zvýšit už krátce po změně stran, ale Havertz znovu zamířil do břevna, tentokrát hlavou. Mount v další nadějné pozici přestřelil branku a Havertze tváří v tvář vychytal Courtois. Jeho protějšek Mendy zlikvidoval pokus z úhlu od nevýrazného Hazarda. Další šanci domácích z brejku poté zahodil Kanté, který také nepropálil belgického brankáře.

Tuchelovi svěřenci ve druhém dějství měli hru pod kontrolou a rekordního třináctinásobného šampiona Ligy mistrů nepouštěli ke své brance. V 85. minutě Chelsea přidala pojistku, když akci Kantého a střídajícího Pulisice zblízka zakončil Mount střelou do odkryté branky. Real utrpěl první soutěžní porážku po 19 zápasech.

Góly

Domácí: 28. Werner, 85. Mount

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mendy – Christensen, Silva, Rüdiger – Azpilicueta (C) (88. R. James), Kanté, Jorginho, Chilwell – Havertz (90+4. Giroud), Werner (67. Pulisic), Mount (88. Zijach).

Hosté: Courtois – Nacho Fernández, Militao, Ramos (C), F. Mendy (63. Valverde) – Kroos, Casemiro (76. Rodrygo), Modrić – Vinícius Júnior (63. Asensio), Benzema, E. Hazard (89. M. Díaz).

Náhradníci

Domácí: Anjorin, Abraham, Arrizabalaga, Caballero, Emerson, Gilmour, Giroud, Hudson-Odoi, James, Pulisic, Zijach, Zouma

Hosté: Altube, Lunin, Arribas, Asensio, Blanco, Isco, Gutiérrez, Marcelo, Díaz, Odriozola Arzallus, Valverde, Rodrygo

Karty

Domácí: Jorginho, Christensen, Mount

Hosté: Ramos, Nacho Fernández, Kroos, Valverde

Rozhodčí

Orsato – Giallatini, Preti

Stadion

Stamford Bridge, Londýn

Chelsea FC Vše o klubu ZDE Real Madrid Vše o klubu ZDE

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud