5. května 2021 • 11:18

Sudí nám nadával, stěžují si v PSG. Proč zůstal Mbappé v odvetě sedět?

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Triumf v Lize mistrů je pro PSG zakletý. Zatímco vloni ve finále Les Parisiens padli s Bayernem, letos je v semifinále vyřadil Manchester City. Zatímco v modrém zářil Mahríz, hvězdy francouzského klubu se neprosadily. Neymar se snažil marně, Ángel Di María oslabil tým hloupým faulem a Kylian Mbappé zápas sledoval jen z lavičky, aniž by ho Mauricio Pochettino poslal na hřiště. Frustraci francouzských mistrů završil rozhodčí, který jim prý sprostě nadával.



Čtrnáct střeleckých pokusů. Pařížanům v Manchesteru nešla upřít snaha, jenže ani jeden pokus nešel mezi tři tyče, což se v semifinále LM naposledy „povedlo“ před šesti lety Bayernu Mnichov, který tehdy pod vedením Pepa Guardily prohrál v Barceloně 0:3. PSG sice na severu Anglie trefili břevno a měli další šance, jenže v kolonce střel na bránu svítí  smutná nula.

Loňské finalisty zásadně ovlivnil výpadek Kyliana Mpabbého. Trenér Pochettino ho sice měl na lavičce, jenže na hřiště ho neposlal – ani nemohl. Kvůli problémům s lýtkem byl rychlík celý zápas schovaný pod dekou. „Samozřejmě je škoda, že nemohl nastoupit, ale jeho absenci nemůžeme brát jako omluvu,“ vysvětloval po zápase Pochettino.

Místo Mbappého měl obranu Citizens zaměstnávat Mauro Icardi, jenže byl vůbec na hřišti? Statistici mu za 62 minut napočítali jen 13 doteků s míčem, suverénně nejmíň ze všech aktérů.

SESTŘIH LM: Manchester City - PSG 2:0. Historický postup do finále, rozhodl Mahriz
Video se připravuje ...

Zatímco v bledě modrém zářil Rijád Mahríz, hostující opory neměli svůj den. A všechno korunoval dvacet minut před koncem Ángel Di María, který po několika ostrých soubojích a výměnách názorů s Fernandinhem brazilského záložníka za autovou čarou nakopl a dostal červenou kartu.

Cestou do kabin ještě horkokrevný Argentinec stihl soupeře nazvat „z****synem“. „Ale červenou si zasloužil i Fernandinho,“ prohlásil z role televizního experta Arséne Wenger. „Nelíbí se mi jeho chování, celý zápas provokoval.“

Nešlo ale o jedinou vulgaritu na Etihad Stadium. Ander Herrera si po zápase stěžoval i na nizozemského rozhodčího Björna Kuiperse. Ten měl Leandru Paredesovi při diskuzi odpovědět „F*ck off.“ „Pořád se bavíme o respektu k rozhodčím, kdybych tohle řekl já, dostanu distanc na tři nebo čtyři zápasy,“ divil se Herrera.

„Slyšel jsem o tom a svým hráčům věřím. UEFA by to měla prošetřit,“ prohlásil na pozápasové tiskovce Mauricio Pochettino. Zároveň ale přiznal, že vítězství i postup Manchesteru City jsou zcela zasloužené.

Citizens budou mít 29. května v Istanbulu šanci na první triumf v Lize mistrů, což mají za cíl od příchodu arabských investorů. O jejich soupeři se rozhodne už večer v boji mezi Chelsea a Realem Madrid.

Paris Saint-Germain Vše o klubu ZDE Manchester City Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud