4. října 2022 • 23:20

Schick nedal penaltu a Leverkusen padl. Inter Milán zdolal Barcelonu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační útočník Patrik Schick neproměnil penaltu a Leverkusen ve třetím kole skupinové fáze Ligy mistrů prohrál 0:2 v Portu. V základní sestavě Bayeru nastoupil rovněž Adam Hložek. Inter Milán v „plzeňské“ skupině C zdolal 1:0 Barcelonu a je druhý za suverénním Bayernem Mnichov. Ve skupině A je stoprocentní Neapol po historické výhře 6:1 na hřišti Ajaxu Amsterodam.



Schick se dostal k pokutovému kopu kuriózním způsobem na konci prvního poločasu. Nejprve skóroval domácí Taremi, videorozhodčí ale odhalil na začátku akce ruku v pokutovém území Porta a hra se vrátila k původnímu přestupku. Český útočník zvolil střelu po levé ruce gólmana, Costa ale směr vystihl.

Druhý nejlepší střelec minulé bundesligové sezony neproměnil druhou penaltu za sebou, nedávno neuspěl ani v Lize národů proti Portugalsku. Hrdinou utkání se tak stal íránský útočník Taremi, jenž připravil po změně stran branky pro Zaida i Galena. V závěru byl vyloučen hostující Frimpong.

Ve skupině B mají stále plný počet bodů překvapivě Bruggy, které si na domácí půdě poradily 2:0 s Atléticem Madrid. Skórovali Sowah a Jutglá, na druhé straně nedal čtvrthodinu před koncem Griezmann penaltu. Belgičtí šampioni i potřetí udrželi čisté konto a se skóre 7:0 mají šestibodový náskok na všechny ostatní soupeře.

Barcelona prohrála teprve podruhé v sezoně, opět to ale bylo v Lize mistrů. O výhře Interu rozhodl v nastavení prvního poločasu křižnou střelou zpoza vápna Calhanoglu, jenž se trefil v této soutěži po více než šesti letech. „Nerazzurri“ jsou o tři body před Katalánci, s nimiž se utkají v klíčovém duelu o postup i za týden.

Ajax poslal v deváté minutě do vedení třetím gólem v soutěži útočník Kudus, od té doby už ale skórovala jen Neapol. Dvěma góly přispěl k debaklu rovněž třígólový útočník Raspadori, další trefy přidali Di Lorenzo, Zieliňski, Kvaracchelija a střídající Simeone. Neapol nasázela v úvodních třech kolech soupeřům 13 branek, což se ještě žádnému italskému celku nepodařilo.

Nizozemský velkoklub, který dohrával bez vyloučeného kapitána Tadiče, utrpěl nejvyšší porážku od roku 1964. Tehdy podlehl v ligovém duelu 4:9 Feyenoordu Rotterdam. V evropských pohárech inkasoval Ajax šestkrát na domácí půdě poprvé v historii.

O tři body za Neapolí je Liverpool, který si poradil v domácím ostrovním derby 2:0 s glasgowskými Rangers. Prosadili se Alexander-Arnold a z penalty Salah. Rangers zůstávají nejen bez bodu, ale i bez vstřelené branky.

Marseille porazila doma 4:1 dosud stoprocentní Sporting Lisabon a ve skupině D získala první body. Utkání na Stade Vélodrome se odehrálo kvůli trestu za násilnosti fanoušků při zápase s Frankfurtem před prázdnými tribunami. Sporting poslal do vedení po 51 vteřinách hry Trincao, v 16. minutě už ale vedli domácí po gólech Sáncheze a Harita.

V 23. minutě byl navíc vyloučen brankář Adán, jenž velkou chybou při rozehrávce zavinil už vyrovnávací trefu. V přesilovce přidali další trefy Balerdi a Mbemba. Ve druhém zápase skupiny remizoval Frankfurt bez branek s Tottenhamem, oba celky mají čtyři body.

Góly

Domácí: 13. A. Sánchez, 16. Harít, 28. Balerdi, 84. Mbemba

Hosté: 1. Trincão

Sestavy

Domácí: P. López – Mbemba, Bailly (77. Gigot), Balerdi, Tavares – Veretout (62. Rongier), Guendouzi (C) – Clauss (32. Kaboré), Harít (77. Gerson) – Ünder (62. P. Gueye), A. Sánchez.

Hosté: Adán (C) – Inácio, St. Juste (46. Marsa), Reis – Esgaio, Morita, Ugarte (46. Paulinho), Santos (46. Nazinho) – P. Gonçalves (46. Alexandropoulos), Edwards (26. Israel), Trincão.

Náhradníci

Domácí: Ngapandouetnbu, Blanco, Gigot, Gerson, Payet, Suárez, Rongier, Gueye, Kaboré

Hosté: Israel, Paulo, Alexandropoulos, Rochinha, Issahaku, Paulinho, Gomes, Marsa, Nazinho

Karty

Hosté: Adán (č), St. Juste, Santos, Esgaio

Rozhodčí

Davide Massa – Filippo Meli, Stefano Alassio (všichni ITA)

Stadion

Stade Vélodrome, Marseille

Návštěva

bez diváků diváků

Góly

Domácí: 7. Alexander-Arnold, 53. Salah

Hosté:

Sestavy

Domácí: Alisson – Alexander-Arnold (90+3. Gomez), Matip, van Dijk, Tsimikas – Henderson (C) (69. Fabinho), Alcântara (80. Milner) – Salah, D. Jota (69. Firmino), L. Díaz – Núñez (80. Elliott).

Hosté: A. McGregor – Tavernier (C), Goldson, Davies (81. G. Kamara), King, Barišić – Tillman (66. Sakala), Lundstram, Davis (66. Jack), Kent (81. Matondo) – Morelos (73. Čolak).

Náhradníci

Domácí: Adrián, Kelleher, Gomez, Konaté, Fabinho, Milner, Firmino, Elliott, Ramsay, Carvalho, Bajcetic, Phillips

Hosté: McCrorie, McLaughlin, Yilmaz, Jack, Čolak, Matondo, Wright, Sakala, Arfield, Devine, Kamara

Karty

Domácí: Alexander-Arnold

Hosté: Lundstram

Rozhodčí

Turpin – Danos, Gringore (FRA)

Stadion

Anfield Road, Liverpool

Góly

Domácí: 9. Kudus

Hosté: 18. Raspadori, 34. Di Lorenzo, 45. Zieliński, 47. Raspadori, 63. Kvaratšelija, 81. Simeone

Sestavy

Domácí: Pasveer – Rensch (84. Baas), Timber (80. Grillitsch), C. Bassey, Blind – Berghuis (72. Brobbey), E. Álvarez, K. Taylor (72. Klaassen) – Tadić (C), Kudus, Bergwijn.

Hosté: Meret – Di Lorenzo (C) (84. Zanoli), Kim Min-jae, Rrahmani, Oliveira – Anguissa, Lobotka (80. Gaetano), Zieliński (46. Ndombèlé) – Lozano, Raspadori (64. Simeone), Kvaratšelija (64. Elmas).

Náhradníci

Domácí: Gorter, Stekelenburg, Wijndal, Klaassen, Brobbey, Ocampos, Lucca, Grillitsch, Baas, Regeer, Magallán, Conceição

Hosté: Idasiak, Sirigu, Jesus, Rui, Elmas, Simeone, Politano, Zerbin, Östigard, Zanoli, Gaetano, Ndombèlé

Karty

Domácí: Timber, Tadić, Tadić, Kudus

Hosté: Raspadori

Rozhodčí

F. Letexier – C. Mugnier, M. Rahmouni (FRA)

Stadion

Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Góly

Domácí: 69. Sanusi, 87. Galeno

Hosté:

Sestavy

Domácí: D. Costa – Mário (63. Galeno), Pepe (C), Carmo, Wendell (63. Sanusi) – B. Costa (46. Otávio), Eustáquio, Uribe (83. Grujić), Eduardo Pepê – Evanilson (71. T. Martínez), Taremí.

Hosté: Hrádecký (C) – Frimpong, Tah, Tapsoba, Hincapié – Andrich (72. Demirbay), Aránguiz (79. Amiri) – Diaby, Hložek (72. A. Adli), Hudson-Odoi (86. Fosu-Mensah) – Schick.

Náhradníci

Domácí: Ramos, Cardoso, Sanusi, Grujić, Conceição, Franco, Otávio, Folha, Veron, Galeno, Namaso, Martínez

Hosté: Lomb, Luňov, Bakker, Kossounou, Fosu-Mensah, Azhil, Demirbay, Amiri, Adli, Azmún

Karty

Domácí: Mário, Uribe, Carmo

Hosté: Hincapié, Frimpong, Andrich, Frimpong

Rozhodčí

A. Taylor – G. Beswick, L. Betts (všichni ENG)

Stadion

Estádio Do Dragão, Porto (kapacita 50.399 diváků)

Góly

Domácí: 36. Sowah, 62. Jutgla

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mignolet – Odoi, Mechele, Sylla (89. Spileers), Meijer (78. Sobol) – Buchanan (78. Balanta), Vanaken, Onyedika, Nielsen – Sowah, Jutgla (86. Nusa).

Hosté: Oblak – Molina, Savić, Giménez (46. Kondogbia), Reinildo – Llorente (33. Á. Correa), Witsel, Koke, Carrasco (80. Félix) – Griezmann, Morata (65. Cunha).

Náhradníci

Domácí: Sobol, Balanta, Lang, Larin, Nusa, Jaremčuk, Mata, Lammens, Sandra, Spileers, Sabbe

Hosté: Grbić, Kondogbia, de Paul, Félix, Cunha, Correa, Lemar, Saúl, Hermoso, Moreno, Gomis Aleman

Karty

Domácí: Odoi, Onyedika, Buchanan, Mignolet, Sylla

Hosté: Trenér Simeone, Reinildo, Savić

Rozhodčí

István Kovács ROU

Stadion

Jan Breydelstadion, Bruggy

Góly

Domácí: 45+2. Çalhanoğlu

Hosté:

Sestavy

Domácí: Onana – Škriniar (C), de Vrij (76. Acerbi), Bastoni – Darmian (76. Gosens), Barella, Çalhanoğlu (85. Asllani), Mchitarjan, Dimarco (76. Dumfries) – J. Correa (56. Džeko), L. Martínez.

Hosté: ter Stegen – Roberto, Christensen (58. Piqué), Eric García, Alonso (64. Balde) – Gavi (84. Kessié), Busquets (C), Pedri – Raphinha (64. Fati), Lewandowski, Dembèlé.

Náhradníci

Domácí: Handanovič, Botis, Dumfries, Gagliardini, Gosens, Džeko, Bellanova, Asllani, Acerbi, D'Ambrosio, Zanotti, Carboni

Hosté: Peña, Tenas, Piqué, Fati, Torres, Alba, Kessié, Balde, Torre, Casadó

Karty

Domácí: Barella, Çalhanoğlu, Bastoni, Onana

Hosté: Busquets, Gavi

Rozhodčí

Vinčić – Klančnik, Kovačič (SVN)

Stadion

Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst)

Návštěva

71 368 diváků

Sestavy

Domácí: Trapp – Ndicka, Hasebe, Tuta – Knauff, Sow, Rode (C) (71. Pellegrini), Jakić, Lindström (87. Dina Ebimbe), Kamada – Kolo Muani (57. Borré).

Hosté: Lloris (C) – C. Romero, Dier, Lenglet (78. Davies) – Emerson Royal, Höjbjerg, Bentancur, Perišić (71. Sessegnon) – Richarlison (78. Gil), Son Hung-min, Kane.

Náhradníci

Domácí: Alario, Alidou, Borré, Grahl, Smolčić, Pellegrini, Lenz, Dina Ebimbe, Ramaj, Chandler

Hosté: Austin, Davies, Doherty, Bissouma, Forster, Sánchez, Gil, Skipp, Sarr, Spence, Sessegnon, White

Karty

Hosté: Höjbjerg, Lenglet, Kane

Rozhodčí

Daniele Orsato

Stadion

Commerzbank-Arena, Frankfurt

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud